Cum găsești o rețea wireless gratuită folosind Facebook Wi-Fi Finder [VIDEO]

Cum găsești o rețea wireless gratuită folosind Facebook Wi-Fi Finder [VIDEO]

Dacă petreci mult timp într-o zonă fără semnal sau nu mai ai trafic de date pe mobil, ar fi bine să știi cum găsești o rețea wireless gratuită.

Petrecem absurd de mult timp online. Această activitate devenită viciu ne afectează pe toți, indiferent de vârstă, stare materială sau alte detalii tehnice. Trecând însă pe lucrurile absolut inutile pe care le putem face pe internet, există câteva particularități care ne fac viața mai ușoară. Acele detalii întruchipează și motivul pentru care nu mai putem sta fără internet. În definitiv, ți-e mai mare dragul să te vezi cu păriniții din celălalt capăt al lumii folosind o conexiune la internet sau să previi zonele cu trafic din oraș printr-o aplicație de mobil.

În 2017, costurile unei conexiuni de date pe mobil nu mai reprezintă neapărat o problemă. Mulți dintre noi au trafic nelimitat pe smartphone, iar cei care nu au, se bucură de o valoarea care este suficientă în majoritatea circumstanțelor. În plus, dacă ai depășit traficul inclus, poți în orice moment să te conectezi la o rețea fără fir gratuită. Problema este că, cel puțin într-un oraș nou sau chiar și într-o țară străină, nu este foarte evident unde ,,prinzi” un Wi-Fi fără costuri. Noua versiune a aplicației Facebook vine însă cu o soluție destul de simplă, dacă te-ai decis că vrei să știi cum găsești o rețea wireless gratuită.

Înainte să te apuci de orice etapă, trebuie să te asiguri că ai instalată ultima versiune a aplicației Facebook. Dacă funcția pe care o voi detalia mai jos lipsește pe iPhone-ul sau telefonul tău cu Android, așteaptă câteva zile sau câteva săptămâni și ar trebui să apară.

După ce ai intrat pe Facebook, apasă pe cele trei liniuțe din dreapta jos pe iPhone și stânga sus pe Android pentru a accesa meniul principal al aplicației. În funcție de limba programului, funcția care te interesează va figura cu numele Wi-Fi Finder sau Găsire Wi-Fi. Fă un tap pe ea și imediat ar trebui să vezi câteva baruri sau restaurante în zonă care oferă wireless gratuit. Dacă una dintre locațiile oferite ți se pare interesantă, apasă pe Indicații și se va deschide instant Apple Maps sau Google Maps cu un traseu creat către acel local. Urmează traseul și după câteva minute ar trebui să ai parte de wireless gratuit.

Opțional, dacă plănuiești să te deplasezi într-o zonă și vrei să știi dacă este internet acolo, deplasează-te pa hartă ca în orice aplicație de navigație. Fă zoom-in, zoom-out și afișează pe ecran zona de interes. La final, apasă pe Caută în această zonă în partea de sus pentru a-ți fi afișate pe ecran cafenelele și pub-urile cu internet gratuit. Selecteaz-o pe cea care te interesează și apasă pe Indicații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: