Cum faci o captură de ecran în Windows 10 a unei zone fără programe suplimentare

Cum faci o captură de ecran în Windows 10 a unei zone fără programe suplimentare

Există foarte multe soluții de imortalizare a ecranului în ultimul Windows, dar odată cu noua versiune, este mult mai simplu să faci o captură de ecran în Windows 10.

În funcție de domeniul de activitate în care activezi, s-ar putea să te lovești mai mult sau mai puțin de nevoia realizării unei capturi de ecran. Mai ales în cazul în care vrei să faci un tutorial sau în momentele în care îți dorești să imortalizezi o secțiune dintr-o pagină de internet, cel mai bine ar fi să faci un screenshot. În versiunile anterioare de Windows, soluția implica apăsarea tastei PrtScr, urmată de un paste (lipire) în Paint sau alt editor foto. După aceea, rămânea să salvezi rezultatul în formatul dorit.

Windows 10 este prima versiune a sistemului de operare creat de Microsoft care incorporează un modul de captură de ecran un pic mai bine pus la punct. În continuare nu ai la fel de multe opțiuni ca posesorii de Mac, dar este un pas în direcția potrivită. Practic, încă de la prima variantă de Windows 10, dacă apăsai pe Windows + PrtScr, aveai o captură de ecran salvată în My Pictures, directorul ScreenShots.

Cel mai probabil, Snipping Tool nu va dispărea niciodată din versiunile viitoare de Windows. Din acest motiv,  am detaliat într-un articol dedicat modul elaborat în care îți face viața mai ușoară. Pentru situațiile mai simple în care vrei să faci o captură de ecran în Windows 10 doar a unei zone, ai nevoie de Creators Update.

Prin intermediul actualizării de Windows lansate în urmă cu aproximativ o săptămână, a fost introdus suportul pentru o nouă combinație de taste. Folosind Windows + Shift + S, întregul conținut de pe desktop este acoperit cu o suprafață traslucentă, iar cursorul își va schimba forma din săgeată în cruce. În acel moment, rămâne să faci click stânga oriunde pe ecran și să definești un dreptunghi în jurul zonei pe care o vrei imortalizată. Când ai luat mâna de pe click, captura va fi fost realizată și salvată în Screenshots din directorul Pictures.