Cum oprești notificările Messenger sau ale oricărei aplicații pe Android [VIDEO]

11:00 27.06.2017

Dacă trăiești cu impresia că smartphone-ul din buzunar te stresează prea mult, ar fi bine să ai în vedere cum dezactivezi notificările la Messenger sau la orice alt program deranjant.

Majoritatea aplicațiilor pe care le ai pe telefon vor să-ți servească notificări. În funcție de platforma pe care o folosești, acestea se activează automat sau ți se cere acordul pentru prezența lor la prima rulare a programului proaspăt instalat. Respectivele mesaje pot fi încărcate de informații relevante sau pot reprezenta o sursă de stres. Mai mult decât atât, dacă este vorba de aplicații de chat, mesajele recepționate și afișate automat pe ecran s-ar putea să ducă la dezbateri nedorite în cuplu.

Nu în ultimul rând, în funcție de oră, un link foarte interesant găsit de cel mai bun prieten al tău s-ar putea să te trezească la trei dimineața când ai nevoie să te trezești la 7 ca să mergi la muncă. Un lucru este sigur, nu trebuie să treci cu vederea cum dezactivezi notificările la Messenger sau la orice alt program pe care ți l-ai instalat de curând. În acest material, voi detalia soluția pentru posesorii de Android, urmând un al doilea articol destinat posesorilor de iPhone.

Dacă te-ai decis că vrei să știi cum dezactivezi notificările la Messenger, primul pas este să intri în pagina de configurare a aparatului. La Settings sau Setări, ai treabă cu secțiunea Centrul de notificare și control sau Notification Center. În noua pagină de meniu, accesează prima opțiune – Administrarea notele în cazul în care smartphone-ul este în română. Imediat vei întâmpina o listă stufoasă cu toate aplicațiile instalate manual sau preinstalate, inclusiv cele ancorate în serviciile Google. Alege una dintre aplicații. Eu am optat pentru Messenger, dar sistemul este același indiferent de numele programului problematic.

După ce ai ales programul care te supără din listă, în partea de sus ai o bifă marcată Block sau Blocare. Activeaz-o și imediat nu vei mai primi notificări de la acea aplicație. Repetă procedura pentru fiecare progrămel care te stresează. În unele cazuri, s-ar putea să ai acces la un meniu suplimentar in-app accesibil prin Setări aplicații. Respectiva secțiune te ajută să modifici diverși parametrii de funcționare direct din aplicația mobilă, nu din Setări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI