Cum creezi Amintiri pe iPhone din fotografiile preferare – Memories [VIDEO]

Cum creezi Amintiri pe iPhone din fotografiile preferare - Memories [VIDEO]

Apple a introdus în iOS 10 funcția Memories pentru realizarea automată de colaje video. Nu este însă evident cum creezi Amintiri pe iPhone din anumite fotografii.

Având în vedere accentul marilor rețele sociale pe conținut video, este ușor de înțeles efortul celor de la Apple de a genera astfel de clipuri fără aplicații suplimentare. Funcția cu pricina este intitulată Memories în engleză sau Amintiri dacă ai meniul iPhone-ului în limba română. Se găsește în spatele unei secțiuni dedicate din Poze sau Photos.

Este suficient să faci un tap pe al doilea buton din stânga jos și vei vedea o listă de colaje create automat de Apple pe varii criterii. Acestea se schimbă la intervale regulate, au nume sugestive și pot fi personalizate. Problemele apar în momentul în care vrei să-ți creezi un clip la fel de drăguț din câteva zeci de fotografii alese de tine manual.

Deși ai fi tentat să crezi că este imposibil, cu un pic de răbdare, poți învăța cum creezi Amintiri pe iPhone din fotografiile tale favorite. Primul pas implică realizare unui album. Apasă pe Albums în dreapta jos, pe + în stânga sus. Tastează un nume pentru noul album, bifează fotografiile dorite din galerie și confirmă cu Ok când ai terminat. Accesează albumul.

După alegerea albumului de fotografii, clipul în format Amintiri este la un tap distanță. În partea de sus a albumului, unde sunt trecute datele între care au fost realizate fotografiile, există un vârf de săgeată. Atinge-l și poți începe redarea noului tău clip. În capătul de jos al respectivei pagini vei vedea locațiile în care au fost imortalizate fotografiile și un buton marcat ,,Adăugați la Amintiri”. Dacă îl atingi, vei fixa respectivul clip în secțiunea Memories din meniul principal al Photos sau Poze. Când atingi ecranul în timpul redării clipului, ai acces la câteva setări de personalizare. Poți modifica melodia de fundal, poți ajusta durata, titlul sau chiar și lista pozelor ce au fost incluse. Procesul este destul de facil iar la sfârșit poți exporta clipul în galerie sau îl poți trimite direct pe Facebook sau YouTube.

Citește și: