Cum arată primele prototipuri de iOS în acțiune [VIDEO]

, 11 Ian, 12:43

Recent, au apărut pe internet imagini cu primele variante de iOS, create înainte de lansarea primului iPhone, iar acum vedem cum funcționează.

Au trecut 10 ani de la anunțul primului iPhone, iar Steve Jobs a prezentat atunci un dispozitiv cu o interfață touchscreen și cu aplicații pe care astăzi le cunoaștem extrem de bine. Produsul final de atunci n-a fost și cel gândit de la bun început, însă.

La nivel intern, compania Apple a avut de-a face cu o competiție de proiecte pentru a fi găsit cel mai bun sistem de operare pentru noul telefon. L-am văzut pe unul dintre acestea recent, prototipul cu rotiță de iPod, creat de Tony Fadell și echipa sa și cunoscut ca P1. Varianta P2 este cea care s-a transformat în iOS-ul de astăzi.

Videoclipul de mai sus, înregistrat de Sonny Dickson, arată prototipurile de iOS, P1 și P2, rulând în paralel. P1, pe care Dickson îl numește AcornOS, pornește mai rapid decât competitorul, dar cel de-al doilea dispozitiv este cel care rulează sistemul de operare ce avea să devină iOS, cu toate că avem de-a face cu o versiune de bază în acest caz.

Mai multe butoane albastre apar pe un fundal alb, oferind opțiuni de touchscreen pentru apeluri, SMS și ”altele”, de unde se deschide un nou meniu, ce oferă acces către muzică, rețea, preferințe și altele.

P1 a fost munca echipei lui Tony Fadell, cunoscut ca ”părintele iPod-ului”, în timp ce P2 a fost creat de grupul condus de Scott Forstall – la acea vreme liderul departamentului de dezvoltare Mac. Așa cum ne arată istoria, prototipul lui Forstall a câștigat competiția internă, ducând la crearea primei versiuni de iOS.

Așa cum arată și Dickson, conform theverge.com, aceste prototipuri nu au fost făcute să ”vadă lumina zilei”, dar rămân elemente cheie din istoria Apple, marcând un punct important din dezvoltarea companiei.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail