Cum arată Pământul și Luna, văzute de pe Marte

, 09 Ian, 12:07

NASA a publicat recent o fotografie în care apar Pământul și Luna, așa cum au fost surprinse de pe Planeta Roșie.

Mars Reconnaissance Orbiter a fost folosit pentru a surprinde această imagine, care are la bază două expuneri diferite folosite pentru realizarea cadrului final. Această metodă a fost folosită deoarece Luna ar fi fost mult prea întunecată într-o imagine standard, astfel că o supra-expunere a satelitului a fost necesară. Mars Reconnaissance Orbiter este descris de către NASA drept ”cel mai puternic telescop care orbitează Marte”.

Ce este și mai interesant în ceea ce privește imaginea de mai jos este că aceasta este mai detaliată decât s-ar crede inițial. Astfel, acea ”pată” maro de pe Pământ este Australia.

pământul lună marte

De asemenea, s-ar putea să aveți impresia că Pământul și Luna sunt mai aproape în această imagine decât ar trebui să pară, în mod normal. Există și o explicație pentru asta, venită chiar de la NASA. Aceștia au ales un moment special pentru observație, astfel încât Luna să fie pe o traiectorie care o aduce în spatele Pământului, din punctul de vedere al orbiter-ului ce survolează Planeta Roșie, arată cnet.com.

Mars Reconnaissance Orbiter este o navă spațială ce a fost creată pentru a efectua o misiune de recunoaștere și de explorare a planetei Marte, de pe orbită. Această navă a fost lansată acum aproximativ 11 ani, iar misiunea principală s-a încheiat la doi ani după ce orbiter-ul a ajuns pe orbita Planetei Roșii.

MRO folosește echipamentul științific de la bord pentru a studia clima de pe Marte, vremea, atmosfera și geologia, dar și pentru a căuta semne de apă în formă lichidă la poli sau în subteran. De asemenea, printre sarcinile MRO s-au numărat și găsirea navelor Mars Polar Lander și Beagle 2, eșuate în trecut.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Fals! Marte se vede de pe Pământ cum se… vede de pe Marte Pământul în această imagine falsă? De pe Pământ, Marte, care este mult mai mare decât Terra, se vede ca o stea portocalie, ei bine atunci cum credeţi că se poate vedea Pământul de pe Marte? Ca în poza asta, aşa de mare?

Scrie ca imaginea este facuta de cel mai puternic TELESCOP care orbiteaza Marte. Nu cu telefonul, cum probabil crezi tu.

Marte este de trei ori mai mic decit Pamintul,gravitatia este 37% din cea a Terrei,volumul de zece ori mai mic.Distanta de la Pamint la Marte este variabila,deoarece cele doua plante se gasesc pe orbite eliptice.Cel care a facut un comentariu cu numele „Mihail” nu stie nimic.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail