Cum ar putea aceste avioane mici să revoluționeze medicina

Cum ar putea aceste avioane mici să revoluționeze medicina

Un startup propune o creație inovatoare pentru a explora o nouă cale de a face livrări care pot salva mii de vieți, o modalitate prin care medicina va ajunge și în zonele defavorabile ale lumii.

Mai mult de două miliarde de oameni nu au acces la produse medicale esențiale, precum sânge și vaccinuri. Dar aceste lucruri s-ar putea schimba în curând mulțumită cercetătorului Keenan Wyrobek, care se folosește de tehnologia aflată la baza dronelor pentru a crea un sistem inteligent de livrare, numit Zipline.

Scopul invenției este de a aduce îngrijirea medicală mai aproape de oameni, în special în ajutorul celor care trăiesc în zone izolate și defavorizate și care nu au acces la ustensilele și tratamentele medicale necesare. Zipline va permite transportul resurselor medicale în zone care nu sunt accesibile prin intermediul altor mijloace de transport. Tehnologia este deja folosită în Rwanda, pentru a trimite resursele medicale necesare. Aici, Zipline a făcut o diferență imensă, mai ales pentru că majoritatea regiunilor în care a realizat transporturi nu erau legate de drumuri și era dificil de ajuns în aceste zone, mai ales în timp util.

Avioanele inspirate de drone sunt construite pentru a rezista în condiții meteorologice aspre. Cercetătorii au creat un prototip care să reziste în cazul vânturilor aspre, dar și unor ploi abundente, construcția fiind una rezistentă la apă. Pentru a fi siguri că invenția era rezistentă la orice, aceștia au supus-o la numeroase teste, dintre care o ploaie de velocitate mare, care a permis testarea adecvată a sistemului de impermeabilitate, aflăm pe baza unui interviu postat de National Geographic.

În viitor, compania își propune să-și extindă și mai mult serviciile și să livreze vaccinuri și medicamentele necesare clinicilor. Aceasta poate fi o modalitate de a se asigura că spitalele au mereu în stoc ustensilele și tratamentele de care au nevoie pentru a trata o plajă mare de afecțiuni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: