Cum activezi autentificarea în doi pași pe Facebook și sporești securitatea contului

Cum activezi autentificarea în doi pași pe Facebook și sporești securitatea contului

Este mai important ca niciodată să știi cum activezi autentificarea în doi pași pe Facebook, având în vedere volumul de informații pe care îl găzduiești online.

Oficialii Facebook au din ce în ce mai multă responsabilitate. În momentul în care ajungi să deții informații private despre aproximativ 2 miliarde de persoane, iar afacerea ta se bazează pe exploatarea acelor informații pentru comercializarea de reclame, trebuie să ai foarte multă grijă.  E puțin probabil ca un singur scandal să genereze valuri masive de utilizatori care să renunțe la Facebook. Pe de altă parte, acest risc este cât se poate de real pe termen lung.

Pornind de la această premisă, cei de la Facebook lucrează pe mai multe fronturi. Pe de o parte, trebuie să-ți pună la dispoziție toate uneltele de care ai nevoie pentru a-ți securiza contul. Trebuie să se asigure că înțelegi funcțiile avansate de securitate care îți sunt puse la dispoziție. Pe de altă parte, trebuie să lupte împotriva știrilor false, să decidă ce tip de conținut poate fi partajat fără repercusiuni și care tip de nuditate este ofensatoare sau menită să funcționeze ca un protest care atrage atenția asupra unui subiect important.

Deși este puțin probabil ca ideea filtrării inteligente a conținutului de pe Facebook să fie pusă în aplicare într-un timp relativ scurt, ține de tine să fii un pic mai responsabil în ceea ce privește securitatea contului tău. Asta înseamnă să știi cum îți activezi autentificarea în doi pași pe Facebook și să nu aștepți foarte mult să urmezi aceste etape. Nu-ți mai partaja parola de Facebook cu nimeni și încearcă pe cât posibil să nu ai aceeași parolă pe trei adrese de email, cinci rețele sociale și două forumuri.Autentificare în doi pasi Facebook

Cum îți activezi autentificarea în doi pași pe Facebook?

Lăsând la o parte partea teoretică a ecuației, este foarte probabil să ai aplicația Facebook pe mobil. Interfața este similară pe Android sau iOS, deci tutorialul ar trebui să funcționeze în egală măsură pe orice platformă.

Intră pe Facebook, accesează meniul principal cu un tap în colțul din dreapta jos și navighează până la capăt prin lista de opțiuni care îți sunt puse la dispoziție. În partea de jos, te interesează Settings sau Setări, urmat de un tap pe Setările Contului. În ultimele săptămâni, cei de la Facebook au schimbat câteva meniuri și denumiri de opțiuni, deci ar fi bine să ai cea mai nouă variantă a aplicației înainte să treci mai departe.

La secțiunea Securitate și Conectare din setările contului găsești tot ce ține de proceduri de autentificare, dispozitive conectate de-a lungul timpului și persoane cu care să iei legătura dacă nu-ți mai poți accesa contul. Tu trebuie să intri la Folosește autentificarea cu doi factori. Bifează prima opțiune de sus intitulată Autentificare cu doi factori și urmează pașii de pe ecran. Imediat, vei primi un SMS cu un cod de autentificare pe care vei fi nevoit să-l introduci în aplicația Facebook pe parcursul procedurii de configurare a securității suplimentare.

După activarea autentificării în doi pași, sfatul meu este să intri la Coduri de recuperare pentru a-ți nota câteva coduri de autorizare pentru situația în care ai Wi-Fi la telefon sau la un laptop, dar nu poți primi SMS-uri. Altfel, riști să nu-ți mai poți accesa contul de Facebook în cazul în care îți pierzi telefonul, de exemplu.

Imediat după, revino la meniul anterior de Securitate și conectare. Accesează Primește alerte despre conectări nerecunoscute și activează cele două opțiuni disponibile. Astfel, dacă cineva încearcă să-ți spargă contul de Facebook sau îți folosește numele de utilizator și parola pe un dispozitiv nou, vei fi notificat. Eventual, intră la ultima opțiune din același meniu dacă vrei să Alegi între 3 și 5 prieteni pe care să-i poți contacta dacă pierzi accesul la cont. Dacă ai vreun motiv să crezi că cineva încearcă să-ți acceseze contul, nu ezita să-ți schimbi parola de acces la Facebook la fiecare câteva săptămâni.