Cu un accesoriu special, poți juca laser tag de pe smartphone

Cu un accesoriu special, poți juca laser tag de pe smartphone

Deși laser tag-ul are loc, de obicei, într-o arenă special amenajată, cu echipament specific, și se desfășoară, de regulă, pe o perioadă determinată de timp, Interceptorul Proxy42 elimină aceste restricții și îți permite să te joci de pe smartphone.

Acest accesoriu împreună cu jocul Father.io are capacitatea de a transforma orice smartphone într-o mașină pentru laser tag, chiar și fără a dispune de un atașament care să înlocuiască arma din plastic, conform Engadget.

Acest dispozitiv are la bază un receptor și un emițător cu infraroșu, o baterie și o serie de senzori care promit o latență scăzută în timp ce tu alergi printre obstacole. Mai mult, aplicația dispune de un LED care te anunță în ce echipă te afli. În plus, folosindu-se de camera din dotare, aceasta aplică (cu ajutorul tehnologiei de realitate augmentată) grafica din joc pe imaginile din lumea captată de camere. Cadrele pe care le ai în față imit foarte bine cadrul din laser tag, afișându-ți chiar și scorul.

Aplicația se află încă în stadiul beta, iar acuratețea de care dispune nu este perfectă. De asemenea, ea pare să prezinte numeroase lipsuri, precum afișarea incorectă a scorului, imposibilitatea de a afla cât de rănit ești tu sau oponentul tău, pentru a-ți putea calcula șansele de supraviețuire. Deși lucrurile se află în acest stadiu, producătorii din spatele Proxy42 își propun să lucreze în continuare pentru a perfecționa aplicația. Scopul final este și acela de a integra Interceptorul în alte jocuri.

Cu toate că software-ul dispune încă de lipsuri semnificative, posibilitatea de a juca laser tag de pe smartphone nu sună atât de rău. Iar utilizarea tehnologiei de realitate augmentată pentru a crea jocuri de acest tip nu pare deloc o idee rea. În plus, posibilitatea de a-ți vedea oponentul în realitate și de a-l ataca în mod virtual este o altă funcție cu care se mândresc producătorii.

Citește și: