21 feb. 2017 | 13:37

Cu OWT Garage poți testa mașina second-hand pe care vrei să o cumperi

ACTUALITATE
Cu OWT Garage poți testa mașina second-hand pe care vrei să o cumperi

Conform specialiștilor, piața mașinilor la mâna a doua va cunoaște un adevărat succes în 2017, iar oferta va trebui să fie pe măsură, conform start-up.ro. 

Deși mulți se folosesc de mijloace tradiționale pentru a achiziționa o mașină second-hand, precum binecunoscutul Autovit sau cumpărarea de la distribuitori care le aduc din Germania, platforma One-Way Ticket Garage (sau OWT Garage), care este cea mai nouă de pe piață, ar putea schimba experiența cu care te-ai obișnuit.

OWT Garage este ideea lui Ionuț Mareș, care a avut parte de experiențe neplăcute cu mașinile achiziționate la mâna a doua. Acesta își dorește să schimbe experiența cumpărătorilor și să elimine posibilitatea unor dezamăgiri ulterioare. Ideea lui Ionuț a fost finanțată de Programul pentru Tinerii Antreprenori, fond la care a contribuit și el cu banii puși deoparte.

Proiectul său a început în august 2015 și a fost lansat în decembrie 2016 și se află încă în perioada de testare. „Sunt în perioada în care cresc comunitatea și în care caut o linie de finanțare, un investitor. Caut pe cineva cu ajutorul căruia să duc mai departe proiectul meu. Sincronizarea este destul de proastă pentru a începe să verificăm mașini. Vremea nu ne ajută deloc. Astfel că am decis să ne îndreptăm momentan eforturile pe comunitate și pe networking”, menționează Mareș.

Scopul platformei este de asigura o transparență și de a informa corect cu privire la vehiculele aflate în vânzare. Echipa OWT Garage nu se ocupă doar de vânzarea mașinilor, ci și de verificarea și pozarea lor: „Vreau să încerc să schimb unele lucruri, suntem anti combinațiile pe care le vezi peste tot. Noi verificăm tot, nu există riscul să fii păcălit. Dacă mașina are probleme, noi o refuzăm. Nu intră pe site.”, menționează Ionuț Mareș.

Astfel, cei care vor să își vândă mașina prin intermediul acestei platforme trebuie să plătească o taxă de 9 euro, iar de promovare se vor ocupa reprezentanții OWT Garage. Aceștia vor lua în calcul 130 de puncte esențiale care sunt verificate pentru fiecare automobil în parte, iar în funcție de model ei pot lua în calcul și alte elemente esențiale care nu se află pe listă.

OWT Garage te va asigura că ceea ce te decizi să achiziționezi are prețul potrivit și asta pentru că prețul este stabilit împreună cu vânzătorul și luând în calcul beneficiile sau dezavantajele cu care mașina vine.

Platforma se diferențiază prin faptul că îți permite să testezi mașina înainte de a o cumpăra. Astfel, dacă te decizi că un anumit automobil răspunde nevoilor tale, dar nu vrei să achiziționezi un lucru atât de scump fără a-l încerca, Ionuț te lasă să îl încerci timp de zece zile. De asemenea, beneficiezi de 6 luni de garanție și de un an de asistență în trafic cu acoperire în toată Europa. Dacă asta nu te mulțumește, află că „mașina vine înmatriculată, spălată și cu plinul făcut”.

Deși ideea este implementată momentan doar pentru București, Ionuț Mareș promite să extindă platforma, dacă este primită bine de cumpărători. Site-ul a fost lansat din luna decembrie și de atunci echipa a reușit să vândă cinci mașini.