Această extensie încurcă planurile Facebook, făcându-ți reacțiile aleatorii [VIDEO]

Această extensie încurcă planurile Facebook, făcându-ți reacțiile aleatorii [VIDEO]

Facebook îți personalizează News Feed-ul prin raportare la reacțiile tale la posturile de pe pagina de socializare, dar dacă nu vrei să-ți gestioneze accesul la știri, ai posibilitatea de a apela la o aplicație.

Deși Facebook îți oferă posibilitatea de a-ți exprima ideile cu ușurință, prin faptul că îți pune la dispoziție mai multe tipuri de reacții de care să te folosești, lucrurile nu sunt de fapt atât de simple. Conform thenextweb.com și a zvonurilor lansate de alte site-uri, compania s-ar folosi de reacțiile tale la postările din News Feed pentru a monitoriza constant activitatea ta, scopul fiind acela de a-ți livra anumite spoturi publicitare și de a-ți limita posibilitatea de a vizualiza anumite postări.

Pentru că poate fi enervant ca posturile și știrile la care ai acces să fie selectate de dinainte de Facebook, o extensie, care poartă numele Go Rando, balansează în mod echitabil reacțiile tale și le ascunde în acest mod de sistemul de detecție care se află la baza paginii. Astfel, de fiecare dată când vei reacționa la o postare, aplicația va randomiza reacțiile care vor fi trimise mai departe.

Aplicația va trimite reacțiile tale spre algoritmii de la Facebook în așa fel încât în timp vei apărea ca o persoană cu viziuni foarte bine balansate, indiferent de caz.

Ideea din spatele aplicației create de Grosser este de a face cunoscută existența sistemului care se află la baza rețelei de socializare și de a ajuta la combaterea unui control atât de mare al celor de la Facebook.

Cel mai îngrijorător lucru este faptul că platforma poate ajunge să cunoască foarte bine preferințele și tendințele tale, cu ajutorul algoritmilor de care dispune. Iar, având acces la informații sensibile de acest gen, Facebook ar putea abuza de aceste cunoștințe și le-ar putea pune la dispoziția unor corporații sau agenții guvernamentale.

Citește și: