Și-a ucis prietenul din cauza unei dispute privind plăcile video AMD și NVIDIA

Și-a ucis prietenul din cauza unei dispute privind plăcile video AMD și NVIDIA

AMD și Nvidia au fost întotdeauna într-o competiție pentru crearea celor mai bune plăci video pentru gaming, iar fanii acestora sunt divizați în două tabere.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, disputele între fani se rezumă la un schimb de replici și atât, uneori lucrurile merg într-o direcție neașteptată. Asta s-a întâmplat în Rusia, unde un individ și-a omorât prietenul din cauza divergențelor de opinie cu privire la cel mai bun producător.

Aleksander Trofimov l-a ucis cu sânge rece pe Evgeny Lylin, pe fondul unei neînțelegeri cu privire la producătorul care aduce pe piață cele mai bune plăci video. Trofimov l-a lovit pe Lylin în cap de două ori, apoi l-a înjunghiat de 11 ori. Acesta a încercat să scape de dovezi și a incendiat cadavrul.

Atacatorul este fanul celor de la Nvidia, victima susținând produsele AMD. Cei doi lucrau ca dezvoltatori de software, iar diverse surse de știri indică motive diferite pentru începutul certurilor. Se vehiculează că disputa a avut loc strict cu privire la plăci, dar și că cei doi s-ar fi contrazis pe tema sistemelor de răcire ale producătorilor, arată extremetech.com.

Crima s-a petrecut anul trecut, dar abia acum a fost mediatizată, după ce Aleksander Trofimov a fost condamnat la 9 ani și jumătate de închisoare.

Pe fondul disputei, am putea să afirmăm că AMD și-a îmbunătățit semnificativ sistemele de răcire, în timp ce Nvidia a rămas liderul în acest sector. De-a lungul timpului, AMD a preferat să adauge sisteme de răcire care făceau mai mult zgomot și necesitau ventilatoare mai mari, în timp ce Nvidia s-a concentrat pe limite stricte cu privire la zgomotul și temperaturile care pot fi atinse de plăci. Ținta acestora a fost temperatura de 80 de grade Celsius, față de 95 de grade Celsius pentru AMD.

Totuși, indiferent de ce producător ai susține, nu e un motiv pentru care să te iei la bătaie sau să-ți ucizi un prieten, doar pentru că preferă altă placă video.

Citește și: