Cinci lucruri fără de care nu ai voie să pleci la drum cu mașina

Cinci lucruri fără de care nu ai voie să pleci la drum cu mașina

Indiferent dacă mașina ta are 5.000 sau 500.000 de kilometri la bord, trebuie să te asiguri mereu ca atunci când pleci la drum lung să nu fii luat prin surprindere de o defecțiune neașteptată. Pentru a fi sigur că ajungi rapid și fără emoții la destinație trebuie să ai în vedere să nu pleci de acasă fără câteva unelte esențiale oricărui șofer

Am alcătuit o listă de scule pe care trebuie neapărat să le ai în mașină îndiferent dacă drumul pe care intenționezi să-l faci este lung sau scurt. Fără ele te vei descurca mult mai greu în caz că apar incidente pe parcursul traseului tău.

Setul de scule

Ce șofer care se respectă nu are un set de scule dedicat reparațiilor auto? Este esențial să ai în portbagaj una dintre acele serviete pline cu chei de diferite dimensiuni și tipuri care te pot scoate dintr-o încurcătură destul de nasoală.

Nelipsitul patent

Patentul este unealta de bază pe care o poți folosi la o sumedenie de lucruri. Indiferent că vorbim de munca de zi cu zi din gospodărie sau de meșteritul la mașină, un patent trebuie să fie nelipsit din arsenalul tău. Scula aceasta simplă te poate scoate din mai multe încurcături decât îți închipui.

Tradiționala șufă

Șufa este denumirea populară pentru funia aceea pe care o folosești în caz că ai nevoie să-ți tractezi mașina. Dacă ai rămas cu autoturismul în drum este bine să fii deja echipat cu așa ceva pentru a putea fi remorcat către cel mai apropiat service auto.

Cablurile de curent

O baterie moartă este unul dintre cele mai întâlnite motive pentru care mașina ta nu pornește. Mai ales iarna, dacă ai o baterie mai veche, riști să rămâi cu mașina în loc. Cablurile sunt o metodă foarte simplă prin care te poți asigura că nu intervin surprize neplăcute atunci când vrei să te întorci acasă dintr-un anumit loc.

GPS sau Google Maps

Ultimul lucru de pe această listă nu e neapărat o unealtă fizică cât e una software. Dacă pleci pe un drum pe care nu l-ai mai făcut vei avea nevoie neapărat de un GPS sau măcar de Google Maps sau Waze. Acestea te vor ajuta să ajungi la timp unde ți-ai propus și te vor scăpa și de aglomerație pe drum. Cu ele știi sigur că ajungi la destinație, orice s-ar întâmpla. Dacă vrei un model bunicel de GPS pentru mașină îl poți încerca pe acesta. Dacă nu îți convine device-ul ales de noi poți consulta o listă întreagă de GPS-uri care să merite, aici.

Citește și: