Chinezii încep o simulare de trai în spațiu de lungă durată

Chinezii încep o simulare de trai în spațiu de lungă durată

China are de gând să devină o superputere spațială, astfel că face toate demersurile pentru a ajunge la acest nivel.

Statele Unite nu vor avea, în mod sigur, un monopol în ceea ce privește simulările de lungă durată de trai în spațiu. Asta deoarece patru studenți de la Universitatea din Beijing au început un experiment de izolare de 200 de zile. Lunar Palace 365 este locul unde aceștia vor trăi strict cu ajutorul resurselor de care ar avea parte pe Lună sau pe Marte.

Asta presupune că vor genera oxigen cu ajutorul plantelor pe care le vor crește, vor recicla urina pentru a obține apă de băut și vor trăi, în general, cu resurse extrem de limitate.

Marile provocări nu sunt neapărat de natură fizică. Psihicul celor patru studenți ar putea fi cel mai afectat în urma acestui experiment ce se întinde pe o perioadă de mai bine de șase luni. Firește, aceștia vor îndeplini zilnic diverse sarcini, pentru a rămâne motivați, dar asta nu îi scapă de pericolele traiului într-un spațiu mic. La asta se adaugă și faptul că vor trăi în izolare față de prieteni sau familii, pentru o perioadă atât de lungă de timp.

Testul va fi revelator și într-o altă privință. Acesta va arăta cum vor reacționa cei patru după ce nu vor fi expuși la lumina soarelui pentru o perioadă îndelungată de timp; asta ar putea să le afecteze atât psihicul, cât și fizicul, relatează engadget.com.

Acesta nu este cel mai lung test efectuat în această sferă de activitate, dar poate fi unul foarte important pentru China. Țara are de gând să prindă din urmă programele spațiale ale Rusiei și ale Chinei, iar astfel de experimente sunt cruciale pentru a ajunge la același nivel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: