Cercetătorii pot transforma celulele stem în carne, ca noi să nu mai ucidem animalele

Cercetătorii pot transforma celulele stem în carne, ca noi să nu mai ucidem animalele

Un nou studiu ne aduce mai aproape de un vis al al unei lumi în care putem mânca alimente fără a apela la carnea provenită din animale.

Asta nu presupune excluderea totală din dieta ta zilnică a cărnii, ci oamenii de știință ajung la o soluție mai „umană”. Poți să consumi carne de porc, dar aceasta nu provine de la un animal în carne și oase, ci este creată din celule stem.

Carnea crescută în laborator ar putea să ducă la bun sfârșit morțile în zadar a aproximativ 56 de miliarde de animale, crescute în fermelele industriale. „Studiul descrie o cercetare modelată să genereze mușchi dintr-o linie de celule stem de porc nou înființate,  dar care nu provin direct din celulele luate de la animal ”, menționează Dr. Nicholas Genovese, unul dintre autorii studiului. „Această reușită implică înțelegerea biologiei din spatele liniilor de celule stem porcine, nou derivate și cate nu sunt încă clasificate”. Astfel, cercetătorii au fost nevoiți să înțeleagă condițiile care susțin creșterea celulelor, supraviețuirea și diferențierea lor, conform Digital Trends.

După cum vă puteți imagina, rezultatele nu au fost imediate. „A fost incredibil de dureros, când condițiile care am crezut că vor susține diferențierea au determinat moartea tuturor celulelor”, afirmă acesta. „Spre fericire, am găsit identificat o soluție care le va permite celulelor stem să supraviețuiască, permițându-le tranziția la mușchii scheletici”.

Deși nu sună apetisant, mușchii scheletici alcătuiesc mare parte din componența cărnii de porc, iar faptul că aceștia au putut fi creați dintr-o linie de celule stem, este destul de impresionant. Acest respect l-am putea acorda și unui alt progres științific, și anume cultivarea mușchilor scheletici fără a face apelul la serul animalului.

Dacă proiectul are ca scop dezvoltarea acelor metode prin care să obținem alimente pe bază de carne, putem întrevederea deschiderea altor posibilități. Aceeași tehnologie poate fi folosită pentru a studia efectele și dezvoltarea anumitor boli și infecții.

Etichete: