Domnia lui Donald Trump: a început cenzura online a autorităților americane

Domnia lui Donald Trump: a început cenzura online a autorităților americane

La doar câteva zile după ce Donald Trump a ocupat poziția de președinte SUA, autoritătățile americane din mai multe domenii au început să simtă repercusiunile.

La sfârșitul săptămânii trecute, Donald Trump a fost investit în funcția de președinte al Statele Unite ale Americii. Inaugurarea a fost urmărită de întreaga planetă, dar curiozitatea mai mare a fost vizavi de măsurile pe care urmează să le implementeze pe viitor. Se pare însă că Trump nu a așteptat prea mult până să bată cu pumnul în masă în stilul său caracteristic.

În primul rând, mai multe publicații de știri au observat că pe pagina web a Casei Albe nu mai există articole despre încălzire globală și asigurare de sănătate. Acest gest era previzibil având în vedere că nici o persoană din cadrul cabinetului actualului președinte SUA nu este de părere că încălzirea globală e un adevăr științific. La scurt timp după inaugurare, au apărut online mai multe imagini comparative cu mulțimile de oameni prezente la eveniment. Aparent, în 2009, când Obama își începea primul mandat, au fost de 10 ori mai mulți participanți la inaugurare.

National Park Service, autoritatea responsabilă de conservarea parcurilor naționale din SUA are un cont pe Twitter. Zilele trecute, pe contul oficial al autorității americane, persoana responsabilă de el a decis să reposteze informațiile detaliate mai sus, comparația mulțimilor de la inaugurare și informațiile referitoare la articolele care au dispărut de pe pagina Casei Albe. Deși gestul respectiv este interpretabil, pedeapsa care a venit după a fost cu siguranță disproporționată în comparație cu fapta.

Printr-un email care a ajuns online prin intermediul Gizmodo ni se confirmă că, din acest moment, NPS nu mai are voie să folosească Twitter. Practic, Serviciul Național al Parcurilor din SUA, din cauza a două postări care nici măcar nu erau împotriva lui Trump, nu mai are voie să posteze pe rețeaua socială.

national-park-service-twitter-banned

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: