Cum arată centrala electrică solară care plutește pe lac

Cum arată centrala electrică solară care plutește pe lac

Nu mai este o noutate faptul că poluarea este extrem de răspândită în China. Țara asiatică este printre cele mai afectate de către acest fenomen, din lume, din cauza industrializării extrem de rapide și a centralelor electrice care trebuie să facă față pentru a susține acest efort. În ultima vreme, China a încercat să apeleze din ce în ce mai des la surse alternative de energie mult mai curate, precum cea solară. În orașe ca Beijing poluarea a ajuns la stadii alarmante, în unele cazuri nemaifiind sigur pentru cetățeni să iasă din casă.

China a început să vadă potențialul centralelor electrice solare, însă, într-o țară supra-aglomerată, locurile unde ar putea fi construite astfel de centrale sunt extrem de limitate. Astfel că a fost creată centrala electrică solară care plutește. Și nu de orice fel, ci cea mai mare de acest gen din lume. Astfel de pași înainte pot ajuta China să scape de problema ei atât de stringentă, care omoară foarte mulți oameni în fiecare an, notează Ubergizmo.

centrala electrică solară

Guvernul chinez a confirmat faptul că a terminat de construit super-structura plutitoare. Amplasamentul ei este însă poetic. Aceasta se găsește pe un lac creat în urma unei viituri, care a inundat un întreg oraș minier. Putem spune că noua sursă de energie o înlocuiește pe cea veche. Ea va dezvolta 40 de megavați, ceea ce este suficient pentru a alimenta cu electricitate un oraș de dimensiuni mici.

Centrala electrică solară plutitoare va folosi la capacitate maximă potențialul zonei în care este așezată, iar producția de curent electric va fi foarte mare și datorită efectului de răcorire pe care îl are suprafața apei. China a ales să meargă într-o direcție nouă, una în care vrea să renunțe, treptat, la combustibilii fosili. De asemenea, țara asiatică țintește să reducă consumul de combustibili tradiționali cu 20 de procente și vrea să devină o superputere ”verde”.

Citește și:
Etichete: