Unele dintre cele mai stranii vietăți au fost găsite în adâncul oceanului [FOTO]

Dacă vă întrebați ce fel de viețuitoare trăiesc în abisul oceanului, ei bine o echipă de cercetători poate răspunde acestei întrebări, oferind ca exemplu o suită de specimene stranii, care seamănă cu cele mai negre coșmaruri. 

Abisul este unul dintre cele mai mari și mai adânci habitate de pe planetă, fiind cel mai puțin explorat mediu de pe Pământ. Viața ia cu totul alte forme în aceste spații și, de fiecare dată când are loc o nouă descoperire, imaginea ei ne șochează și înspăimântă deopotrivă.

De această dată, o misiune de explorare în oceanele din preajma Australiei, la 4.000 de metri adâncime a dus la descoperirea a peste 1.000 de specii diferite de viețuitoare, necunoscute până acum oamenilor de știință. Zona de pe fundul mării este dificil de explorat, fiind dominată de întuneric, pentru că lumina nu poate pătrunde la o adâncime atât de mare. În plus, temperatura din aceste zone este foarte scăzută, iar presiunea este incredibil de mare.

Din pricina acestor condiții greoaie, misiunea a fost încetinită considerabil și nu le-a permis cercetătorilor să colecționeze foarte multe specimene din abis. Însă mulțumită tehnologiilor inovatoare, măcar o parte din lumea acvatică de pe fundul oceanului a putut fi analizată. Astfel, specialiștii s-au folosit de un sonar cu mai multe raze de acțiune pentru a cartografia zona abisală, lucru care le-a permis să trimită echipamentul de colectare fără impedimente, notează cnet.com.

Ca urmare a acestei misiuni extinse și greoaie, cercetătorii au colectat peste 1.000 de specii diferite de vietăți, iar o treime dintre acestea sunt noi pentru lumea științifică.

Dacă ne reportăm la condițiile de viață foarte aspre, nu e de mirare că aceste creaturi au evoluat astfel încât să supraviețuiască în acest mediu. Acesta fiind și motivul pentru care au căpătat aspectul grotesc, iar în unul dintre cazuri, mai memorabil, unul falic, care a stârnit amuzamentul în mediul online.

Citește și:
Etichete: