Cele mai noi tentative de phishing pe Gmail te-ar putea păcăli cu ușurință

Cele mai noi tentative de phishing pe Gmail te-ar putea păcăli cu ușurință

Există o mulțime de tentative de phishing pe Gmail, iar acestea devin din ce în ce mai realiste, reușind să păcălească utilizatorii.

Una dintre cele mai noi tentative de phishing pe Gmail este destul de convingătoare, având în vedere că se folosește de un așa-zis atașament, care de fapt este o simplă imagine încărcată în email.

Tom Scott prezintă în imaginea de mai sus email-ul de phising pe Gmail, care pare să aibă atașat un document PDF. De fapt, atașamentul este o simplă imagine. Scott spune că a fost mai aproape ca niciodată să fie păcălit de această tentativă, fiind salvat de rezoluția înaltă a monitorului, care a făcut imaginea să pară puțin încețoșată și i-a ridicat un semn de întrebare.

Dacă dai click pe acest atașament fals, nu se va descărca nimic. În schimb, vei fi redirecționat către o pagină falsă de login pentru Gmail, unde ar trebui să îți introduci parola contului de mail, astfel încât să îți poată fi furate datele.

Cei de la thenextweb.com arată că prefixul link-ului pe care urmează să apeși nu este unul clasic, de tipul ”https://”, ci unul ”data:text/html”, care ar trebui să te pună pe gânduri. Dacă ai ghinionul să fii păcălit de această metodă de phishing, poți rămâne rapid fără contul de Gmail, dar și fără alte conturi asociate acestuia.

Este recomandat să fiți atenți întotdeauna la link-urile spre care sunteți direcționați atunci când apăsați pe un atașament, fiind precauți nu doar la mail-urile venite de la necunoscuți, ci și de la persoane cunoscute, deoarece cunoscuții care vă trimit un asemenea atașament pot fi deja infectați.

Citește și: