Cel mai nou parteneriat al Waze va face drumurile europene mai sigure

Cel mai nou parteneriat al Waze va face drumurile europene mai sigure

Waze este o aplicație extrem de utilă dacă ești la volan des, iar de-acum ți-ar putea salva și viața, datorită unui nou parteneriat.

Aplicația deținută de Google a intrat într-un parteneriat cu European Emergency Number Association (EENA), astfel că a luat naștere un nou sistem de intervenție urgentă, care ar trebui să sporească siguranța pe drumurile din Europa.

Noul sistem funcționează destul de simplu și se bazează în principal pe Waze. Utilizatorii trebuie să conducă având aplicația pornită, astfel încât această să colecteze pasiv date despre trafic, pe care să le ofere și celorlalți parteneri de drum. Atunci când aveți de-a face cu un eveniment de circulație, trebuie să trimiteți un raport, ca în mod normal. Atât EENA, cât și Google, speră că aceste date vor ajuta autoritățile să răspundă mai bine în cazul unor accidente sau alte situații de urgență.

”Waze a avut întotdeauna scopul de a conecta utilizatorii și de a le îmbunătăți experiența de condus”, spune Adam Fried, de la divizia Global Partnerships a Waze, citat de digitaltrends.com. ”Suntem încântați să extindem această comunitate către serviciile de intervenție rapidă și să observăm cum datele obținute de la Waze le pot ajuta să-și îmbunătățească rutele, dar și să contribuie la siguranța publică.

În cadrul acestui program pilot din Europa, când utilizatorii Waze raportează un incident, serviciile de urgență vor primi o notificare și vor folosi datele din aplicație pentru a-și planifica ruta și pentru a-și scurta timpii de intervenție. De asemenea, serviciile de intervenție pot trimite informații către utilizatorii Waze cu privire la incidente din trafic, contribuind la reducerea întârzierilor și a ambuteiajelor.

Alexis Gizikis, de la EENA, a concluzionat, spunând că ”datele de la Waze pot îmbunătăți modul de lucru al celor care intervin în situații de urgență, iar noi sperăm că acesta va deveni și un canal dublu de comunicații între cetățeni și autorități.

Citește și: