Cel mai mic PC pentru VR vine de la Zotac și arată foarte bine

Cel mai mic PC pentru VR vine de la Zotac și arată foarte bine

Amatorii de realitate virtuală încep să aibă opțiuni din ce în ce mai compacte pentru divertisment, iar cel mai nou exemplu a fost anunțat de Zotac.

De-a lungul anilor, cei de la Zotac au făcut o treabă foarte bună în a lansa mini PC-uri pentru divertisment. Cu mult timp înainte de lansarea primelor HTPC-uri Intel NUC sau Gigabyte Brix, creațiile companiei cu sediul în Macao au reușit să-și găsească loc lângă televizoarele din sufragerii ca centre de divertisment. Acum, datorită anilor de experiență, același producător a reușit să anunțte un sistem ultra compact capabil de realitate virtuală. 

Dacă vă mai aduceți aminte, la momentul lansării seturilor VR de la HTC și Oculus, devenise evident că aveți nevoie de niște super PC-uri pentru a vă bucura de o experiență de realitate virtuală fără întreruperi sau compromisuri de calitate. Acum, avem parte de cel mai mic astfel de super HTPC. Ilustrat în imaginea de mai sus, sistemul are un design atrăgător prin simplitate și o configurație hardware de invidiat.

Zotac Zbox Magnus EN1070K, după numele său complet, este la fel de mic precum un Mac Mini. La interior însă, este atât atât de capabil, încât ține cu brio locul unui monstru de gaming de format desktop. O parte a liniei de HTPC-uri pentru gaming a companiei, micuțul este construit în jurul celor mai noi procesoare Intel Kaby Lake de tip Intel Core i5. Are o placă video NVIDIA GeForce GTX 1070 de ultimă generație și o cantitate de memorie RAM de 32GB. Una peste alte, aceste valori sunt cu mult peste cerințele minime de sistem menționate de Oculus Rift, de exemplu.

Conform celor de la AnandTech, noul Zotac Zbox Magnus EN1070K nu are o dată precisă de lansare, dar puteți spera să puneți mâna pe el în următoarele săptămâni. În privința prețului, ar trebui să plătiți aproximativ 1500 de dolari pentru un exemplar, având în vedere că și valoarea modelului anterior era similară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: