Cel mai mare telescop optic din lume promite să dezvăluie secretele universului

Cel mai mare telescop optic din lume promite să dezvăluie secretele universului

Construcția celui mai mare telescop optic din lume a început, iar performanța pe care acesta o va avea este impresionantă pentru oricine.

După ani de zile de planificare, a început oficial construcția celui mai mare telescop optic din lume- Extremely Large Telescope. În acest moment, a început construcția structurii principale și a cupolei observatorului din Chile, iar acesta trebuie să fie pus în funcțiune până în 2024, când își va începe serviciul.

Deși mai este mult tip până când construcția sa va fi realizată, telescopul nu este fără de însemnătate. Cu o apertură de 40 de metri, acesta promite să fie cel mai mare telescop optic din lume, chiar și dacă e să îl comparăm cu viitoare proiecte, precum Thirty Meter Telescope, potrivit Engadget. Aceste dimensiuni gigantice îi vor permite să capteze mult mai multă lumină, oferindu-le astronomilor o șansă să observe galaxii îndepărtate, să identifice planete mici și să surprindă mai multe detalii ale planetelor mari.

Extremely Large Telescope va ajunge la aceste capacități impresionante abia în 2024, când acesta va intra în cea de-a doua etapă de construcție. S-ar putea să mai dureze câțiva ani după această dată până când telescopul va satisface toate cerințele. Cu toate acestea, începerea construcției are câteva aspecte pozitive și marchează legătura adăpostului său (Observatorul Paranal, unde se află Very Large Telescope) cu rețeaua electrică din Chile. Această conexiune promite să aibă o contribuție semnificativă în ceea ce privește siguranța, dar și costuri mai reduse și un impact mai redus asupra mediului.

Extremely Large Telescope, cel mai mare telescop optic de pe planetă, promite ca, începând cu anul 2024, să ne dezvăluie cele mai mari mistere ale universului, oferindu-le astronomilor să observe în detaliu mai multe obiecte celeste și secretele lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: