Cea mai nouă aplicație Samsung îți încurajează copiii să lase telefoanele deoparte

Cea mai nouă aplicație Samsung îți încurajează copiii să lase telefoanele deoparte

Samsung a lansat o nouă aplicație pentru telefoane mobile, aceasta având ca scop încurajarea copiilor pentru a lăsa telefoanele deoparte.

Cei mici folosesc device-urile inteligente de la vârste din ce în ce mai fragede, iar asta aduce îngrijorare în rândurile părinților, care ajung chiar să nu-i mai ”dezlipească” pe copii de smartphone-uri sau de tablete.

Samsung propune o nouă soluție, Marshmallow, care nu are nicio legătură cu versiunea Android 6. Această aplicație este creată pentru ca părinții să poată monitoriza și controla timpul petrecut de copii pe smartphone, cei mici având propria libertate de a se limita, însă.

Aplicația este instalată pe telefoanele compatibile Samsung (aproximativ toate device-urile lansate în ultimii ani, inclusiv cele din seriile A și J) și nu poate fi ștearsă sau dezactivată fără o parolă presetată de părinte. După ce aplicația este funcțională, le permite părinților să limiteze aplicațiile care pot fi deschise pe telefon, dar și să limiteze limite pentru durata de utilizare a smartphone-ului.

Cu ajutorul lui Samsung Marshmallow, copiii au posibilitatea de a învăța să-și facă un plan de folosire pentru smartphone, atingând diverse obiective și primind recompense.

Copiii au posibilitatea de a-și seta propriile limite pentru folosire: aceștia primesc puncte dacă folosesc telefonul mai puțin decât limita impusă, dar pot pierde aceste puncte dacă stau pe telefon mai mult decât ar trebui. Punctele pot fi folosite pentru carduri cadou în magazinul aplicației, arată androidcentral.com.

Momentan, aplicația este disponibilă doar în Statele Unite, dar sperăm ca acesta să fie doar începutul și să devină utilă și la scară mai largă, pentru a putea fi încorporată în rutina zilnică a celor mici.

Citește și: