Cea mai ieftină mașină electrică din lume e mai bună decât ai crede

Cea mai ieftină mașină electrică din lume e mai bună decât ai crede

Cea mai ieftină mașină electrică are un preț infim pe lângă modelele actuale și vine cu performanțe destul de bune.

Chinezii încearcă să ia măsuri drastice în ceea ce privește reducerea poluării, iar încurajarea vânzării de mașini electrice și hibride este una dintre soluții. Numai în 2016, 507.000 astfel de mașini au fost vândute în China, față de 222.200 în Europa și 157.130 în SUA.

Pentru a încuraja astfel de achiziții, Baojun a lansat precomenzi pentru Baojun E100, în regiunea sudică chineză Guangxi. Compania este deținută de către General Motors, iar vehiculul este extrem de atrăgător, deoarece costă doar 5.300 de dolari.

Doar 200 de automobile au fost disponibile la precomandă, dar 5.000 de oameni s-au înscris pe listă, Alte 500 de automobile au fost disponibile la vânzare după precomenzi, dar vânzările rămân limitate în regiune.

cea mai ieftină mașină electrică baojun e100

Baojun E100 este conceput pentru aglomerația de pe străzile din China, fiind un vehicul destul de mic, iar autonomia acestuia este de până la 155 de kilometri, fiind ideală pentru navetiștii zilnici.

Vehiculul are o rază de întoarcere de doar 3,7 metri, iar viteza maximă este de 100 de kilometri pe oră. Chiar dacă mașina este concepută ca un model compact, aceasta vine dotată cu un sistem de infotainment, al cărei vedetă este un ecran de 7 inci montat pe bord.

[readmore]

Mașina are și dotări de siguranță, având o suspensie pe față independentă, sistem de frânare cu ABS, frână de parcare electronică, senzori de parcare, dar și un sistem de alertă pentru pietoni.

Pe termen lung, mașina ar trebui să se vândă în două variante în China, iar Baojun E100 ar trebui să-i încurajeze pe din ce în ce mai mulți chinezi să își cumpere un astfel de automobil, având în vedere că acum au de-a face cu cea mai ieftină mașină electrică din lume.