Ce s-ar întâmpla dacă ai încerca să mergi pe Soare

Ce s-ar întâmpla dacă ai încerca să mergi pe Soare

Întrebarea din titlu e o întrebare pe care ai putea să ți-o pui, noaptea târziu, când încerci să adormi dar mintea îți fuge în părți.

N-ai fi nici primul și nici ultimul care își pune întrebarea asta, dar care ar fi răspunsul, sau răspunsurile? Pe scurt și în mod nesurprinzător, nu ai putea supraviețui pe stea, a cărei temperatură din nucleu ajunge până la 15 milioane de grade Celsius.

Summer Ash, astrofizician la Columbia University, ține să-ți amintească de faptul că nu ai o suprafață solidă pe care să stai. Conform acestuia, dacă ai vrea să mergi spre Soare doar într-un costum de astronaut, ai muri cu câteva zeci de milioane de kilometri înainte de destinație, din cauza radiațiilor cosmice.

Scott Mcintosh, director al High Altitude Observatory, de la NCAR, ține să ne spună că proba solară Parker va ajunge cel mai aproape de ”mersul pe Soare”, fiind primul obiect creat de om care va ajunge chiar să atingă coroana solară, scrie gizmodo.com.

Tanya Harrison, director de cercetare la Arizona State University, în departamentul Space Technology and Science Initiative, ne arată că temperatura la suprafața soarelui este de aproximativ 6000 de grade Celsius; în comparație, sunt cazuri în care adidașii de proastă calitate se pot topi dacă asfaltul e prea fierbinte. Astfel, nu ai foarte multe șanse să pășești pe stea.

Chiar și cei de la Smash Mouth, care au lansat hitul ”Walkin’ on the Sun„, și-au dat cu părerea despre o asemenea încercare. Aceștia au postat un mesaj pe Twitter în care arată cam ce ai păți dacă ai încerca să mergi pe Soare:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: