Câte iPhone-uri s-au vândut în cei 10 ani de existență a telefoanelor

Câte iPhone-uri s-au vândut în cei 10 ani de existență a telefoanelor

iPhone a împlinit recent 10 ani, iar această aniversare ne dă posibilitatea să vedem câteva detalii despre vânzările telefoanelor.

Cea de-a zecea aniversare a telefonului a venit și cu un prag important depășit de către Apple la capitolul vânzări: conform celor de la Statista, s-au vândut până acum 1,2 miliarde de telefoane iPhone. În bani, asta se traduce într-un total de 738 de miliarde de dolari.

În continuare, asta înseamnă că telefoanele iPhone le-au adus celor de la Apple un profit de aproximativ 100 de miliarde de dolari, banii reprezentând o parte importantă din totalul de 256 de miliarde de dolari pe care compania îi are la dispoziție, cash.

Primele 100 de milioane de telefoane s-au vândut în 2011, urmând ca în 2012 să se ajungă la 200 de milioane de unități vândute. 500 de milioane de iPhone-uri s-au vândut până în 2013, iar miliardul a fost atins în 2016, conform unor statistici ceva mai detaliate din partea celor de la Statista, citați și de mobilesyrup.com.

Dacă transformăm aceste numere, vom vedea că valorile rămân cel puțin la fel de amețitoare. Astfel, dacă au fost vândute 1,2 miliarde de telefoane iPhone în ultimii zece ani, înseamnă că au fost vândute 119.671.118 milioane de terminale în fiecare an, scrie mobilesyrup.com.

9.863.010 dispozitive au fost vândute lunar, de-a lungul celor zece ani, iar în fiecare săptămână din acest interval au fost vândute 2.301.369 de smartphone-uri. Câte au fost vândute în fiecare zi? 328.767 de telefoane. 

Într-adevăr, avem parte de niște numere uriașe, care ne arată cât de mult succes a înregistrat Apple cu telefoanele iPhone în ultimii ani. Nici viitorul nu se lasă mai prejos: pentru anul acesta, ne putem aștepta în continuare la trei variante ale telefonului: una normală, una Plus și o ediție specială care să marcheze aniversarea de 10 ani a smartphone-ului.

Citește și: