Cățărarea pe Everest devine mai accesibilă în realitate virtuală

Amatorii de experienție extreme în format de realitate virtuală se pot cățăra pe Everest într-una dintre cele mai convigătoare simulatoare.

Everest VR este unul dintre proiectele de lansare pentru HTC Vive. Titlul a fost lansat împreună cu kitul celor de la HTC și părea să fie disponibil în mod exclusiv doar posesorilor acelui echipament. Se pare însă că perioada de exclusivitate s-a încheiat, iar dacă aveți un kit VR de la Oculus vă puteți bucura de aceleași momente spectaculoase.

Deși a devenit destul de mare numărul celor care au reușit escaladarea Everest în ultimii ani, cel mai bine ar fi să vă bucurați de o experiență similară în confortul căminului. Proiectul VR a fost dezvoltat pe parcursul unei perioade de timp destul de lungi de către Solfar Studios și RVX, iar disponibilitatea sa pe platforma celor de la Facebook a fost anunțată pe site-ul Oculus.

În încercarea de a-i atrage din nou chiar și pe cei care au experimentat versiunea HTC, noua iterație vine la pachet cu câteva îmbunătățiri ce nu trebuie trecute cu vederea. Cel mai important adaos este o secvență de experimentat complet nouă intitulată Lhotse Face. Pentru a vedea munții Himalaya dintr-o perspectivă imposibilă pentru un pasionat de escaladări, există God Mode. Acesta din urmă vă permite să zburați în jurul vârfurilor ca și cum v-ați afla la capătul unei drone. Nu lipsește suportul pentru controllerele Oculus Touch, dacă vreți să aveți să interacționați la un alt nivel cu masivul muntos.

Everest VR poate fi achiziționat începând de astăzi la prețul de 15 dolari. Cerințele minime de sistem nu sunt foarte accesibile, dar nici nu par exagerate în comparație cu cele specificate de Oculus sau HTC pentru orice kit VR. Aveți nevoie de minim un procesor quad core Intel Core i5, 8GB RAM și un GeForce GTX 960 pentru ca lucrurile să se desfășoare cât se poate de lin.