Câștigători Oscar 2017: Care este câștigătorul la categoria cea mai bună animație

Câștigători Oscar 2017: Care este câștigătorul la categoria cea mai bună animație

Ediția Oscar 2017 ne-a dezvăluit și câștigătorul la categoria cea mai bună animație, iar mai jos puteți descoperi numele filmului premiat.

Înainte de a face asta, însă, este important să trecem în revistă toate titlurile nominalizate la această categorie pentru ediția premiilor Oscar 2017, astfel încât să știm care au fost competitorii:

  • Kubo and the Two Strings
  • Moana
  • My Life as a Zucchini
  • The Red Turtle
  • Zootopia

Câștigători Oscar 2017: Cea mai bună animație

Dintre filmele de mai sus, titlul de cea mai bună animație merge la Zootopia. Acesta este un film de animație 3D, produs de către Walt Disney Animation Studios, fiind cel de-al 55-lea film de acest fel produs sub egida Disney.

Filmul a fost regizat de Byron Howard și de Rich Moore, co-regizat de către Jared Bush, iar între vocile care dau viață personajelor îi găsim pe Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Tommy Chong și Shakira. Povestea Zootopia urmărește parteneriatul neașteptat dintre un iepure, ofițer de poliție, și un vulpoi roșu, acuzat pe nedrept de o crimă pe care nu a comis-o.

Filmul a văzut lumina zilei în data de 13 februarie 2016, în cadrul Brussels Animation Film Festival, urmând să ajungă în sălile de cinema în data de 4 martie, atât în format 2D, cât și în formate 3D IMAX, RealD și Disney Digital. Cu un buget de 175 de milioane de dolari, filmul a fost un succes răsunător la nivel mondial, încasând, până la momentul scrierii acestui articol, 1,02 miliarde de dolari.

Astfel, Zootopia a devenit al patrulea cel mai de succes film din 2016, dar și al 26-lea din toate timpurile, pe baza veniturilor obținute din încasări.

În China, filmul, care ar fi trebuit să fie limitat la o perioadă de vizionare de doar 30 de zile în cadrul cinematografelor, a primit o permisiune ce extindea vizionarea cu încă două săptămâni.

George Stanciu
Articol scris de
George Stanciu
Comentarii
05:14 / 27.02.2017