Care sunt toate noutățile prezentate de Facebook la conferința F8

Care sunt toate noutățile prezentate de Facebook la conferința F8

Conferința F8 din 2017 vine cu o serie de noutăți din partea Facebook, în domenii diverse precum realitatea augmentată sau aplicația Messenger.

Mark Zuckerberg a anunțat în deschiderea conferinței o variantă closed beta pentru o platformă construită în jurul realității augmentate. Aceasta le va permite dezvoltatorilor să creeze efecte și măști folosind camera, competiția cu Snapchat devenind mai acerbă.

Compania a dezvăluit și progrese în domeniul realității augmentate. Zuckerberg anunțând că lucrează la jocuri care se bazează pe această tehnologie. Astfel, am putea avea parte de noi genuri de jocuri, datorită tehnologiei.

Un nou program are ca scop încurajarea dezvoltatorilor, prin crearea de grupuri locale care să-i ajute pe aceștia să interacționeze și să învețe unii de la alții. Au fost făcute update-uri și la API-urile Analytics, Login, Account Kit, iar Plae Graph a fost lansat acum.

Workplace-ul de la Facebook primește și el update-uri, cu unelte de distribuire a fișierelor și de management pentru documente. De asemenea, grupurile și chat-urile vor beneficia de boți.

Facebook Messenger le va permite utilizatorilor să descopere branduri și boți mult mai ușor. De asemenea, au fost lansate și extensiile de chat, care permit aplicațiilor terțe să fie integrate mult mai ușor în conversații. Compania notează că aplicația de chat are deja 100.000 de boți înregistrați, față de 33.000 în septembrie 2016.

Facebook M, asistentul cu inteligență artificială, a devenit disponibil la o scară mai largă, în cadrul aplicației de Messenger, iar acum compania lansează un program pilot pentru a observa cât de bine ar putea fi integrate servicii terțe.

Compania aduce update-uri și pentru secțiunea de jocuri, astfel că apar noutăți pentru Instant Games, Gameroom și Gaming Video. E lesne de înțeles concentrarea pe această sferă, având în vedere că peste 800 de milioane de utilizatori se joacă lunar pe site, sau joacă alte jocuri după ce se loghează cu contul de Facebook, scrie venturebeat.com.

 

Spotify și Apple Music vor apărea în Messenger, iar Western Union va lansa un bot pentru chat, prin intermediul căruia persoanele din SUA vor putea transfera bani în peste 200 de țări. În plus, și Giphy își sporește funcționalitatea cu ajutorul a trei noi aplicații, care adaugă efecte pentru cameră și nu numai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: