Care sunt cele mai folosite emoji de pe Facebook

Care sunt cele mai folosite emoji de pe Facebook

Poate că nu știați, dar ieri, 17 iulie, lumea a sărbătorit ziua internațională a emoji, iar Facebook a oferit câteva statistici despre acestea.

Nici noi nu am știut despre această sărbătoare internațională, în care lumea celebrează capetele galbene cu diverse fețe, însă chiar dacă venim o zi mai târziu cu statistici, acestea nu sunt de ignorat. Mark Zuckerberg a oferit publicului informații despre cele mai folosite 10 emoji de pe platformă, iar rezultatele nu sunt neapărat surprinzătoare.

În mod aproape evident, cel mai folosit emoji de pe platformă este cel care râde cu lacrimi și care nu trebuie confundat cu emoji care se tăvălește de răs în timp ce râde cu lacrimi (da, cele două sunt distincte), acesta din urmă fiind abia pe locul patru în topul folosirii. În top 10 apare și emojiul îndrăgostit, alături de alți câțiva zâmbăreți, pentru momentele în care emoțiile nu sunt atât de mari.

emoji facebook

Din păcate, graficele oferite de către Facebook nu ne oferă și numere concrete cu privire la folosirea capetelor colorate, astfel că nu ne putem da seama cât de mult a fost folosit fiecare dintre acestea, în valori brute. Dacă graficul păstrează, totuși, în mod corect proporțiile folosirii acestor emoji, atunci putem observa că cele din top trei și chiar patru sunt cu mult mai folosite decât oricare alte figurine vin din urmă.

Cei de la Facebook au dat câteva detalii și despre ce emoji sunt folosite în diverse țări din lume și se pare că mexicanii și brazilienii sunt cei mai îndrăgostiți, în timp ce italienii și spaniolii sunt dornici de pupici.

Citește și:
Etichete: