13 mart. 2017 | 14:42

Carboss e aditivul cu nanoparticule care îți ține mașina sănătoasă

ACTUALITATE
Carboss e aditivul cu nanoparticule care îți ține mașina sănătoasă

Carboss este aditivul care are de gând să-ți îmbunătățească performanțele motorului mașinii, folosindu-se de tehnologia nanoparticulelor.

Carboss, creat de compania TriboTEX, promite că poate să îmbunătățească performanțele motorului în doar 15 minute. Conform creatorilor, care prezintă pe pagina Kickstarter a produsului eficiența acestuia, aditivul îmbunătățește consumul de combustibil cu 6-8%, în cazul unui automobil cu peste 200.000 de kilometri la bord. Compresia cilindrilor atinge un nivel mai ridicat, datorită stratului protector format de aditiv.

Un recipient de 20ml de Carboss costă 50 de dolari în varianta Early Bird, iar conținutul acestuia trebuie turnat în baia de ulei, după ce ai încălzit motorul. După aceea, trebuie să lași mașina la ralanti aproximativ 15 minute, pentru ca uleiul să se amestece cu aditivul cu nanoparticule. După aproximativ 750km conduși, se vor putea vedea efectele complete ale acestuia. De asemenea, un nou recipient trebuie folosit doar după alți 65.000 de kilometri.

Carboss reușește să reducă și zgomotul produs de motor, iar per total, puterea acestuia va crește cu aproximativ 3%, fără să fie nevoie de vreun artificiu mecanic. Spre deosebire de alți aditivi, acesta promite să nu uzeze convertorul catalitic, dar nici să polueze mediul.

Cercetarea în vederea creării lui Carboss a fost un proces îndelungat, demarat încă din august 2009, iar abia în februarie 2017 proiectul Kickstarter a fost demarat. Începând cu luna martie, primele astfel de recipiente vor fi livrate.

TriboTEX a primit finanțări de peste 1 milion de dolari, din partea National Science Foundation, dar și de la alte agenții, pentru a efectua toate cercetările necesare, dar și pentru a putea produce în masă aditivul Carboss. Creatorii arată și un tabel în care pot fi comparate proprietățile unor aditivi de pe piață, dar și costurile pe care le aduce folosirea fiecăruia dintre aceștia.