Cum arată calculatorul unic creat de români în competiția GeForce Garage

Cum arată calculatorul unic creat de români în competiția GeForce Garage

Cei mai buni modderi români din România, Cehia și Polonia au reușit să creeze calculatoare unice și extrem de interesate în cadrul competiției GeForce Garage.

Scriam în urmă cu aproximativ o săptămână despre un concurs ce urma să aibă loc între 3 și 4 octombrie, timp de 24 de ore, unde trei echipe de modderi de top trebuiau să construiască PC-uri unice pornind de la conceptul jocului Destiny 2. Am aruncat și eu câteva priviri pe transmisiunile live ale competiției, care s-a văzut atât pe Facebook, cât și pe YouTube, și am fost plăcut surprins să văd că eram unul din miile de spectatori interesați de concurs.

geforce garage calculatoare modate
Calculatorul echipei din România

În total, 300.000 de oameni au văzut procesul de creație al celor trei echipe. Fiecare dintre acestea a avut la dispoziție 40 de tipuri de unelte pentru a realiza calculatoarele modate, la care s-au adăugat și 40 de cutii de vopsea, pentru personalizarea PC-urilor. Și 60 de metri de cabluri au fost puși la dispoziția modderilor, iar aceștia au făcut o treabă atât de bună, încât majoritatea firelor sunt invizibile.

geforce garage calculatoare modate
Calculatorul echipei din Cehia

”A fost o adevărată provocare, ne-am testat abilitățile tehnice și cunoștințele timp de 24 de ore. A fost importat să rămânem concentrați flexibili, pentru a fi siguri că nu ni se vor închide ochii după 12 ore și că nu ne vor cădea mâinile de epuizare”, spunea Staszek ‘Tips’ Wiertelak, căpitanul echipei poloneze, la finalul concursului.

geforce garage calculatoare modate
Calculatorul echipei din Polonia

Competiția nu a avut un câștigător per se, însă putem considera că marele câștigător au fost cei 300.000 de fani care au urmărit parcursul celor trei echipe și care, probabil, au găsit ceva inspirație pentru momentul în care își vor face propriul calculator modat.

Echipa din România

Fără să fiu părtinitor și fără să țin cu ai noștri, calculatorul echipei din România (creat de George ”Papa Jock” Potecă, Tudor ”Monstru” Bădică și Matei ”Matose” Mihățoiu, fiecare având ani buni de experiență în domeniul proiectelor de tip DIY și nu numai). pare cel mai interesant, mai ales pentru că rămâne în tiparele fizice ale unei carcase clasice, fără prea multe elemente care adaugă volum extra. Nu pot să mint, totuși, cu oricare dintre cele trei m-aș mulțumi acasă.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: