Bucureștiul are un nou logo: nu e plagiat, dar tot vom râde de el

Bucureștiul are un nou logo: nu e plagiat, dar tot vom râde de el

Noul logo al Bucureștiului, în varianta 2.0, are mari șanse să nu fie un plagiat, dar asta nu înseamnă că nu e rost de glume pe seama lui.

UPDATE: Se pare că Alexandru Nenciu este creatorul noului logo al Bucureștiului, acesta fiind membru din echipa de graficieni a Allview. Cu toate că speram și încă sperăm să avem parte de un element original, deja există voci în online care compară logoul cu cel al unui concurs pentru orașul Bologna (via Utopia). Manualul de geometrie pe care apare imaginea logoului Bucureștiului suferă, însă, de sindromul pixelului albastru.

Primăria Capitalei a organizat un concurs pentru crearea unui logo reprezentativ pentru București, iar premiul a fost acordat unui timișorean de 32 de ani, care a creat o imagine foarte colorată, poate ușor reprezentativă dar puțin originală. Narcis Teodor Lupou a rămas fără cei 50.000 de lei, premiul concursului, bani pe care nici n-a apucat să-i simtă, Primăria s-a făcut de râs, iar internetul s-a distrat.

E ușor impropriu spus ”s-a distrat”, deoarece internetul încă se distrează destul de mult, chiar și după apariția noului logo al Bucureștiului. Acesta are șanse destul de mari să nu mai fie un plagiat, dar tot a început cu stângul. Dacă au fost făcute glume bune pe seama primului logo, era imposibil ca acesta să scape basma curată, astfel că memele continuă să apară.

logo bucurești

În imaginea de mai sus avem designul original al logoului, care parcă e ceva mai reprezentativ pentru București decât primul. Și ce înseamnă, totuși? Creatorul imaginii, Alexandru Mihai Nenciu, vorbește despre valori reprezentative ale orașului care stau la baza creației. În traducere liberă, în liniile frânte și curbe se regăsesc Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Român și Arena Națională.

Pentru că mintea vrea și poate să vadă alte tipare acolo unde nu sunt, avem deja de-a face cu tot felul de glume despre noul logo al Bucureștiului, iar pe câteva dintre ele le-am cules de pe grupurile de Facebook Utopia și Autobaza 2.0:

logo bucurești
Ai, n-ai logo, ura pentru Uber merge întotdeauna cu semințe Djili.

 

logo bucurești
O trimitere nostalgică spre vremurile în care cablurile de pe stâlpii Bucureștiului ar fi putut înconjura planeta de câteva ori.

 

logo bucurești
A zis cineva ceva de clădiri reprezentative pentru București?

 

logo bucurești
Cum spuneam, mintea vrea și poate să vadă lucruri acolo unde n-ar trebui să fie cazul. 😉
logo bucurești
Sau mai bine-l dăm Moldovei.

 

Citește și: