Noul Firefox îți oferă cele mai importante schimbări din ultima perioadă

Noul Firefox îți oferă cele mai importante schimbări din ultima perioadă

Browserul Mozilla Firefox tocmai a beneficiat de un update extrem de consistent, în încercarea companiei de a aduce o alternativă mai serioasă pentru Google Chrome.

Mozilla tocmai a lansat Firefox 54. Noua versiune a browserului introduce o serie stufoasă de îmbunătățiri sub capotă, cu scopul utilizării mai eficiente de memorie RAM. Pentru prima oară, o instanță de Firefox îți sparge pe procese individuale tab-urile deschise pentru ca un tab problematic să nu-ți mai poată afecta toată activitatea ta online. Acest sistem intitulat sugestiv procese multiple și face referire la o tehnologie care este implementată de mult timp în Chrome, Safari, Edge și alte câteva browsere. În final, utilizatorii de Firefox se vor bucura de o experiență de navigare mai lină pe Windows, Mac, Linux și dispozitive mobile, iar asta este cel mai important.

După cum se poate vedea în graficul de mai jos publicat de cei de la Mozilla, Firefox 54 figurează ca având cel mai mic consum de memorie dintre toate browserele de pe piață în timpul navigării pe aceleași site-uri. ,,Cu versiunea lansată astăzi, Firefox folosește până la patru procese individuale pentru a randa conținut pe toate taburile deschise.Nick Nguyen de la Firefox este foarte încântat de această schimbare de arhitectură și este încrezător că se va reflecta în beneficii semnificative pentru utilizatori pe termen lung. ,,Prin separarea tab-urilor din browser în procese separate, profităm mai bine de hardware-ul din computerul tău, iar Firefox poate să ofere mai mult conținut din internet, cu o perioadă de așteptare mai mică.

De-a lungul anilor, Firefox a avut o lungă perioadă în care a fost al doilea cel mai popular browser după Internet Explorer. Situația s-a schimbat însă în 2011, când a fost depășit de Google Chrome. Din acel moment, browserul Mozilla s-a aflat în urma concurenței din punct de vedere tehnologic. Abia în 2015 s-a lansat o versiune de Firefox pentru sisteme pe 64 de biți și abia acum a început browser-ul să folosească mai multe procese în cadrul experienței de navigarea online.

firefox consum memorie versus chrome

Citește și:
Etichete: