Bose, implicată într-un proces pentru că îți partajează obiceiurile de audiție

Bose, implicată într-un proces pentru că îți partajează obiceiurile de audiție

Compania Bose este asociată de obicei cu soluții audio performante, dar se pare că a ajuns în vizorul autorităților după ce a partajat obiceiurile de audiție ale utilizatorilor.

După ce au lansat mai multe căști din familia Quiet Comfort, cei de la Bose au dezvoltat și o aplicație de mobil intitulată Connect. La bază, aceasta este menită să personalizeze experiența de audiție oferită de căști. În realitate, se pare că aplicația îți urmărește și partajează o multitudine de detalii legate de muzica pe care o asculți.

Dacă nu era evident, muzica și podcasturile cu care vă relaxați în timpul zilei trădează o multitudine de trăsături de caracter ale voastre. Aceste informații agregate cu alte date colectate de pe mobil pot trăda afinități politice, preferințe într-o varietate foarte mare de domenii și multe alte detalii intime. Nimeni nu s-a așteptat însă ca Bose să adune astfel de informații personale prin aplicația sa de mobile Bose Connect doar pentru a le pasa mai departe le terți.

Conform unei plângeri înaintate tribunalului districtului de nord din Illinois, un grup de persoane au inițiat un proces împotriva companiei americane pentru practicile sale de colectare și transmitere a istoricului de audiție al utilizatorilor. Din câte se pare, fără acordul explicit al utilizatorilor, toate datele legate de conținutul audio pe care îl ascultați ajung la companii de data-mining. Deși nu este neapărat absurdă colectarea acestor informații de către Bose, comercializarea lor către terți reprezintă o ignorare totală a drepturilor la intimitate ale utilizatorilor și încalcă o serie stufoasă de legi federale și de stat.

Pentru a ști dacă sunteți sau nu afectați de acest scandal, trebuie să verificați dacă aveți aplicația Connect pe mobil. În principiu, dacă împerecheați orice serie recentă de căști precum QuietComfort 35 sau QuietControl 30 de la Bose, vi se recomandă instalarea ei. Procesul are ca scop încetarea acestor practici și detalierea lor la instalarea ulterioară a aplicației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: