Bondarii pot fi antrenați să joace fotbal [VIDEO]

Bondarii pot fi antrenați să joace fotbal [VIDEO]
13:13 24.02.2017

Studiile realizate în ultima perioadă ne arată că bondarii au o capacitate  bine dezvoltată de a se adapta unor circumstanțe foarte stranii.

Nu doar că bondarii ne demonstrează importanța lor pentru ecosistem, dar ne arată că au capacitatea de a învăța foarte ușor regulile de bază ale fotbalului, conform popsci.com.

Într-un nou studiu publicat în revista Science, cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra au demonstrat că bondarii pot învăța să ducă la îndeplinire o sarcină neobișnuită. Aceștia au putut muta o minge cu rapiditate într-un loc specificat de specialiști. Mai mult, ei au înțeles ce au de făcut dacă li s-a arătat înainte fie prin intermediul unui bondar din plastic, fie printr-un bondar care fusese antrenat anterior să realizeze această sarcină.

Astfel, aceștia au învățat să joace o versiune rudimentară a fotbalului. Ceea ce au reușit să facă a fost să împingă o bilă de dimensiuni miniaturale în centrul unui cerc desenat. La final, dacă reușeau să ducă sarcina la îndeplinire, bondarii primeau o recompensă în formă de apă cu zahăr.

Deși aceștia au mai fost antrenați să realizeze tot felul de sarcini, precum să tragă după ei un fir de ață pentru a primi mâncare, acest puzzle și altele similare se asemănau foarte mult rutinei lor zilnice.

Ceea ce este atât de uimitor este faptul că o acțiune de acest gen le este total străină și nu se aseamănă cu nimic din ceea ce ei trebuie să facă în mod normal pentru a-și procura hrană. De asemenea, modalitatea prin care ei pot învăța, adică pe baza imitării unei acțiuni care li se arată, ne demonstrează capacitatea lor de a stabili raporturi sociale.

Capacitatea bondarilor de a duce la îndeplinire sarcinile indiferent de condițiile în care specialiștii i-au plasat (mingii de culoare diferită, cercuri localizate în spații diferite) ne arată că ei au abilitatea de a rezolva probleme, chiar și în circumstanțe care nu le sunt familiare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: