Această motocicletă zburătoare este desprinsă din filmele SF [VIDEO]

Această motocicletă zburătoare este desprinsă din filmele SF [VIDEO]


Rușii știu să facă și lucruri frumoase. Un start-up a decis să ducă la un alt nivel mersul pe motocicletă, iar rezultatul este foarte interesant.

Un start-up de drone din Rusia, numit Hoversurf, a lansat un prototip al unei aeronave cu un singur loc și care se poate conduce ca o bicicletă. Numită Scorpion – 3, hover-bike-ul este alimentat electric și este capabil să ridice un singur om în aer. Motocicleta zburătoare combină un design dintre o motocicletă tradițională și tehnologia dronelor, ceea ce permite atât profesioniștilor cât și amatorilor să o conducă foarte ușor, arată sciencealert.com.

Utilizând un soft propriu, compania poate seta distanța și viteza motocicletei, asta pentru siguranța celui care o conduce. Din punct de vedere estetic, motocicleta a fost inspirată de modelele motocicletelor futuriste din jocurile video. Diferența la Scorpion – 3 este că ea se poate „naviga prin aer, prin schimbarea altitudinii și a direcției”, au spus creatorii acesteia.

În timp ce acesta este primul quadcopter cu echipaj uman la bord, care a fost supus testelor, el nu este primul model de acest fel inventat. Dubaiul speră că va putea lansa, în câteva luni, primele taxiuri zburătoare, pentru a asigura transportul public în comun la mijlocul acestui an.

Armata SUA, împreună cu Malloy Aeronautics, a creat un prototip de hover-bike, conceput pentru a reaproviziona soldații aflați pe câmpul de luptă. Între timp, compania Aerofex a creat un vehicul care poate zbura la o altitudine mică, numit Aerofex – X. Ei cred că acest mijloc de transport poate fi folosit pentru umplerea timpului liber sau chiar pentru desfășurarea unor misiuni de salvare.

Hoversurf vrea să poziționeze Scorpion – 3 în categoria sporturilor extreme. Dacă start-up-ul decide să mai lucreze puțin la design, au șanse să creeze un nou astfel de sport.

Citește și:
Etichete: