Bateriile Samsung au cauzat un ”mic” incendiu la o fabrică a companiei

Bateriile Samsung au cauzat un ”mic” incendiu la o fabrică a companiei

Nu ar fi trebuit ca bateriile Samsung să mai fie subiectul unei știri cu conotație negativă, dar se pare că au provocat un incendiu la o fabrică acum câteva zile.

După o analiză foarte atentă care a durat câteva luni, Samsung a ajuns la concluzia că bateriile defectuoase au cauzat exploziile telefoanelor Galaxy Note 7. Produse de doi furnizori separați, dintre care unul era Samsung SDI, acestea au devenit o pată neagră pe CV-ul companiei. Nimic nu este mai neplăcut decât un subsidiar al aceleeași corporații gigantice să provoace pierderi de aproximativ 5,3 miliarde de dolari.

Din păcate, bateriile Samsung SDI au ajuns din nou subiect de știri în urmă cu câteva zile în momentul în care au provocat un mic incediu la o fabrică din China. Incendiul s-a produs în localitatea Tianjin ieri dimineață, dar a fost stins înainte să provoace pagube de proporții. Fabrica cu pricina aparținea Samsung SDI Co LTD și a fost provocat de niște baterii defectuoase ce erau stocate într-un depozit.

Un purtător de cuvânt al Samsung s-a grăbit să afirme că nu au existat victime iar impactul asupra ritmului de producție al companiei a fost minim. Din câte se pare, depozitul în care a izbucnit incediul se afla la o distanță destul de mare de liniile de producție din complex. La momentul redactării acestui material, fabrica opera în mod normal, conform celor de la Reuters care au citat purtătorul de cuvânt Shin Yong-doo al Samsung SDI.

În raportul departamentului local de pompieri se menționează foarte clar ca sursă a incendiului au fost bateriile de litiu din interiorul uzinei și câteva produse aflate într-un stadiu incipient de producție. Pentru stingerea incendiului au fost trimiși 110 pompieri și 19 camioane de intervenție.

Buna funcționare a fabricilor Samsung SDI este vitală pentru respectarea termenelor de livrare a primelor unități de Galaxy S8. Acesta va fi furnizorul principal de baterii pentru iminentul vârf de gamă. Deși centrul de producție din Tianjin este doar unul din cinci pe care le are SDI în China, cea mai mare parte din bateriile Samsung micuțe pentru telefoane sunt produse acolo.

Citește și: