30 iun. 2017 | 11:57

Bandajul care închide orice rană permite vindecarea fără cicatrici

ȘTIINȚĂ
Bandajul care închide orice rană permite vindecarea fără cicatrici

Acest bandaj inovator care închide orice rană permite o vindecare nedureroasă și fără a lăsa în urmă cicatrici inestetice, care să te bântuie toată viața.

Atunci când ai de a face cu o rană care are nevoie de o îngrijire specială, care să favorizeze închiderea ei cu ceva mai multă vigoare, medicii recomandă bandajele de tip „fluture”, care trag de piele astfel încât să asigure vindecarea, diminuând riscul cicatricilor.

De acum în colo vindecarea fără cicatrici devine și mai facilă mulțumită bandajelor ClozeX, care sunt ușor de aplicat și pot fi utilizate pentru a închide traumatismele și inciziile chirurgicale. Aparent, acestea au fost folosite în peste 10.000 de operații, care includeau apendicectomii și hernii. Bandajele sunt disponibile în 11 dimensiuni diferite și pot fi plasate unele lângă celelalte pentru a acoperi suprafața unei răni de dimensiuni mai mari, scrie Digital Trends.

Acest bandaj inovator este ideal în special pentru copii, care sunt de fel mai temători când vine vorba de ace și cusături. În plus, pentru că acest pansament permite vindecarea fără cicatrici, nu va trebui să trăiești o viață întreagă cu un semn inestetic pe suprafața pielii.

Mai mult, bandajul este ușor de manevrat și folosit și va avea utilizări multiple chiar și în afara sălilor de operații. Deși probabil că cea mai apreciată proprietate de care dispune invenția este capacitatea de a o aplica cu ușurință asupra oricărui tip de rană, ea va fi utilizată mai ales pentru faptul că diminuează riscul dezvoltării cicatricilor.

Nu trebuie să mai așteptăm mult timp până când ne vom bucura de bandajele ClozeX. Acestea își vor face apariția pe piață în aproximativ opt săptămâni, iar informațiile legate de prețul produsului și de modul de utilizare vor apărea în următoarele zile sau săptămâni.

Dacă ne raportăm la ultimele invenții în medicină- la bandajele care se folosesc de nanosenzori pentru a analiza progresul vindecării unei răni și la pielea printată 3D– acestea, împreună cu bandajele ClozeX, par să ne arate o imagine asupra modului în care vor arăta departamentele de îngrijire în viitor.