Au fost create petiții online anti-OUG, dar și pro-Guvern

Au fost create petiții online anti-OUG, dar și pro-Guvern

Pe fondul protestelor din ultima vreme din țară, au apărut și petiții online care arată solidarizarea oamenilor cu Guvernul, dar și dorința altora de a fi abrogată controversata Ordonanță de Urgență, arată stiridinlume.ro.

Cu toate că nu sunt un mare fan al petițiilor online, tocmai pentru că, de cele mai multe ori, nu reprezintă altceva decât un mod de a te simți mai bine, spunând că ”ai făcut ceva”, nu pot să nu observ recentele petiții online apărute.

Țara este divizată la televizor, în stradă, în case și chiar și în mediul online, aceste două petiții arătându-ne cum vede societatea Guvernul, dar și infama Ordonanță de Urgență adoptată marți noapte.

Petiția care cere abrogarea OUG privind modificarea Codurilor penale

Petiția „Cerem abrogarea OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal”, are, la momentul redactării acestui articol, 37.527 semnături. Petiția vine cu următorul îndemn

„Miercuri, 1 februarie 2017, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis Prim-ministrului României, domnul Sorin Mihai Grindeanu, scrisoarea de mai jos, în care solicită abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Subsemnaţii, semnatari ai acestei petiţii, susţinem acest demers al preşedintelui României şi, la rândul nostru, solicităm Guvernului României abrogarea OUG nr. 13/2017.”

Mesajul petiției este însoțit și de mesajul scrisorii pe care președintele Klaus Iohannis i-a trimis-o premierului Sorin Grindeanu, pe data de 1 februarie.

Petiția de susținere a Guvernului Grindeanu

Petiția  „Susținem Guvernul Grindeanu”, a adunat la ora transmiterii acestei știri peste 8.185 de semnături, iar îndemnul de a o semna este susținut de următorul mesaj:

„PSD a câștigat alegerile într-un mod corect, cu un vot masiv. În această lună de guvernare, Executivul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul și litera Constituției.

Noi spunem fiecărui român: îndrăzneşte să crezi că viitorul tău este aici, acasă. Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa de mijloc, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi bani pentru a-şi permite o vacanţă pe an, în familie.

PSD vrea să readucă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa de mijloc

Împreună, îndrăznim să credem în România!

Susținem Guvernul ales de români!”

Majoritatea celor care au semnat petiția afirmă că „votul popular însemna democrație. Respect pentru angajamentele din programul guvernului PSD! Rezistam și continuam”, mesaje de susținere pentru actuala guvernare și un acord absolut asupra deciziilor atât de controversate la nivel european.

Petiția pentru abrogarea OUG este disponibilă aici, iar petiția pentru susținerea Guvernului Grindeanu este aici.

Citește și: