Atentatul de la Londra: Facebook a activat funcția Safety Check

Atentatul de la Londra: Facebook a activat funcția Safety Check

Atentatul de la Londra, de ieri, 22 martie, a readus în prim-plan funcția de Safety Check de pe Facebook, folosită pentru a transmite că ești în siguranță.

Funcția de Safety Check este folosită de Facebook în diverse situații, fiind introdusă pe site în toamna lui 2014. De atunci și până în noiembrie 2015, scopul funcției a fost să fie activată în urma dezastrelor naturale, astfel încât utilizatorii dintr-o anumită regiune să își poată înștiința prietenii că sunt în siguranță.

În urma atacului terorist de la Paris, din noiembrie 2015, funcția Safety Check a fost activată pentru prima dată ca răspuns la un alt eveniment decât dezastrele naturale. Atentatul de la Londra este a patra ocazie când funcția este activată pentru un atac terorist, după evenimentele din Nigeria și Turcia, arată mirror.co.uk.

Atentatul de la Londra a avut loc ieri după-amiază, chiar în centrul Londrei. Atacatorul a avut ca țintă palatul parlamentului, din Westminster. În urma evenimentului de aici, cinci persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite.

Martorii acestui atentat spun că au văzut o mașină care urcă pe trotuarul de pe Westminster Bridge înainte să intre în mulțime. Șoferul a ajuns în fața parlamentului și a forțat trecerea peste un punct de securitate, unde a atacat un polițist cu un cuțit. Aici, atacatorul a fost împușcat de forțele de ordine.

În atacul de la Londra au fost răniți și doi cetățeni români. Ministerul Afacerilor Externe a transmis că una dintre victime a fost deja externată din spital, dar că a doua este în continuare sub supraveghere medicală, aflându-se în stare gravă. Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a transmis că cei doi români erau turiști, un bărbat și o femeie, scrie news.ro.

În astfel de momente de panică, Facebook a ajuns să fie între prioritățile oamenilor, care intră cu prima ocazie pe site, astfel încât să afle dacă cei dragi sunt în regulă, iar funcția de Safety Check este ideală pentru asta.

Citește și: