ASUSPro B9940 de 14 inci e mai mic decât un MacBook Air

ASUSPro B9940 de 14 inci e mai mic decât un MacBook Air

În cursa pentru superlative absolute, cei de la ASUS au reușit să lanseze ASUSPro B9940. Acesta e cel mai mic laptop de 14 inci.

Cei mai mulți posesori de sisteme portabile, când sunt în căutarea unei unelte de productivitate în deplasare cochetează cu ideea unui laptop de 13 sau chiar 11,6 inci. Acelea s-ar putea să fie destul de mici în privința diagonalei ecranului, dar măcar ai avantajul că sunt mici și ușoare, acestea fiind cele mai importante particularități la un notebook pe care îl ai zilnic în ghiozdan. Micșorând teribil rama ecranului, unii producători au reușit însă să integreze ecrane și mai mari de 13 inci într-un sistem suprinzător de compact.

ASUSPro B9940 este un astfel de laptop cu diagonala ecranului de 14 inci care reușește să fie mai mic decât majoritatea ultraportabilelor de 13 inci. Gradul său sporit de portabilitate nu este însă dat doar de dimensiune, ci și de greutate. Reușește să se integreze în doar 1,04 kilograme, o performanță ce părea absurdă în urmă cu foarte puțin timp. Cu o lățime a ecranului de doar 12,6 inci, ASUSPro B9940 reușește să fie mai puțin lat decât un MacBook Air de 13 inci, un sistem care timp de câțiva ani a fost folosit ca barometru pentru portabile compacte.

Pentru a crea ASUSPro B9940, cei de la ASUS au folosit o carcasă foarte ușoară din aliaj de magneziu, un detaliu tehnologic pe care îl vedem din ce în ce mai des folosit în sistemele de top. Acesta nu a fost însă menit să fie doar subțire, ci și performant. Pe lângă panoul Full HD de 14 inci, ASUSPro B9940 ascunde la interior un procesor Intel Core i5 sau Core i7 de generația a șaptea, până la 16GB RAM și un SSD de până la 512GB.

ASUSPro B9940 va ajunge în magazine în luna mai la un preț de 1000 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget