ASUS Lyra îți oferă soluția ideală pentru rețeaua Wi-Fi de acasă

ASUS Lyra îți oferă soluția ideală pentru rețeaua Wi-Fi de acasă

Pentru că rețelele Wi-Fi suferă de problema punctelor moarte, ASUS vine cu o soluție, prin intermediul noilor sisteme Lyra.

Probabil cea mai mare problemă a rețelelor Wi-Fi de acasă sunt punctele moarte. Indiferent unde îți vei pune routerul, tot vei avea o zonă a casei unde semnalul va fi destul de slab, din cauza distanței prea mari între dispozitive. Dacă mai adaugi câțiva pereți groși în ecuație, rețeta e și mai problematică. Lyra oferă o soluție care să te scape de problema semnalului și implicit, a vitezei slabe.

ASUS a creat sistemul Lyra, care funcționează ca o rețea de tip ”mesh”, oferindu-ți posibilitatea de a crea o rețea Wi-Fi care îți oferă semnal de aceeași intensitate în toată casa. Sistemul este scalabil, astfel că poți folosi până la cinci dispozitive de acest fel într-o rețea, oferind semnal pe suprafețe destul de mari. Distanța minimă recomandată între două astfel de device-uri Lyra este de 10 metri, astfel că o rețea mesh cu cinci dispozitive ar putea oferi internet nu doar apartamentului tău, ci și vecinilor de etaj(e).

asus lyra

Lyra oferă un sistem 802.11ac tri-band: hub-urile oferă suport pentru rețelele de 2,4 și 5 GHz, dar au și o a treia bandă de 5 GHz, dedicată intercomunicării, astfel încât dispozitivele tale să nu întâmpine probleme cu semnalul și cu viteza când hub-urile comunică între ele.

Fiecare hub Lyra vine cu șapte antene plasate în interior, astfel că designul exterior n-ar putea fi mai minimalist decât este deja. Patru antene sunt inteligente, două sunt standard iar una este Bluetooth. Transferul de date pe rețeaua de 2,4 GHz poate ajunge la 400 Mbps, în timp ce fiecare dintre rețelele de 5 GHz suportă viteze de până la 867 Mbps.

În pachetul de vânzare vor fi incluse trei dispozitive Lyra, însă am putea vedea astfel de device-uri comercializate și separat, pentru crearea unei rețele mai mici sau pentru completarea uneia mai mari. Dispozitivele ar trebui să ajungă și în România în viitorul apropiat.

Citește și:
Etichete: