Asgardia, prima națiune spațială, va stoca ilegal datele importante pentru omenire

Asgardia, prima națiune spațială, va stoca ilegal datele importante pentru omenire

Cercetătorii plănuiesc să construiască Asgardia, prima națiune spațială, misiune care va fi inaugurată prin lansarea unui satelit pe care vor fi stocate date importante.

Anul trecut spuneam aici că un grup de cercetători- dintre care face parte și un român, Dumitru Prunariu- plănuiesc să lanseze prima națiune spațială, Asgardia, la care oamenii tânjesc de mult, și amintim aici de mitologia greacă și de benzile desenate Marvel, ambele situații referind la un oraș construit în cer. Dacă anul trecut proiectul era doar la stadiul de idee frumoasă, concept inedit, astăzi se pare că planurile încep să prindă contur.

Înainte ca orașul spațial să fie lansat, creierele din spatele Asgardia vor să lanseze un satelit, Asgardia-1, care va orbita departe de legile și normele de pe Pământ și pe care vor fi stocare date importante. Acesta va avea latura de 10 centimetri și va avea greutatea de un kilogram. Pe acesta vor fi stocate 512 GB de date, dar momentan este un mister ce date vor exista pe satelit, menționează Science Alert. Din acest motiv, se dezbate legalitatea acestor fapt și ne arată că sistemele legale pământene nu sunt pregătite să se ocupe de probleme de un asemenea calibru.

Asgardia nu este doar o națiune spațială, ci este creată cu scopul de fi un scut de protecție al Pământului împotriva meteoriților, a deșeurilor spațiale și a altor amenințări serioase. Fiind de asemenea un oraș spațial, Asgardia va fi populată de oameni. Misiunile de recrutare au început în octombrie, iar primilor 100.000 de înscriși li s-a garantat cetățenie pe Asgardia. În prezent, mai mult de 180.000 de persoane au promis apartenența la acest proiect.

Steagul, simbolul și imnul Asgrdiei sunt dezbătute de susținătorii proiectului, informații care vor fi finalizate pe 18 iunie. De asemenea, cercetătorii vor să stabilească o monedă specifică și un calendar aparte, care va adăuga încă o lună calendarului pământesc (luna se va denumi Asgard și va fi poziționată între iunie și iulie).

Citește și:
Etichete: