Americanii vor să doboare avioane cu un nou tip de armă laser

Americanii vor să doboare avioane cu un nou tip de armă laser

Armata americană pregătește o armă laser deosebit de puternică cu potențialul de a doborî chiar și avioane de luptă.

Armata SUA are planuri destul de mari în ceea ce privește armele pe care să le dezvolte în viitorul apropiat. James Dickenson a dezvăluit o serie de noutăți în ceea ce privește armele laser pe care armata vrea să le dețină.

Astfel, noile arme laser pe care le dezvoltă SUA vor fi de 10 ori mai puternice decât cele care sunt deja testate, ajungând la puteri cuprinse între 50kW și 100kW. O astfel de putere este suficient de mare încât avioanele surprinse în zbor de armă să fie doborâte.

De asemenea, și rachetele interceptate și atacate cu o astfel de armă laser pot avea senzorii afectați, iar țintele vizate pot fi ocolite de acestea. În plus, noile lasere nici nu vor mai avea nevoie de transportoarele gigantice din prezent.

Primul test, efectuat cu un laser de 50kW, ar urma să aibă loc în 2018, folosind o variantă îmbunătățită a vehiculului HEL-MTT, care apare în imaginea de mai sus. Cu toate acestea, în 2022, armata are de gând să testeze un laser de 100kW de pe un simplu transportor blindat, echivalentul unui TAB. Astfel, armata ar putea să aibă arme laser pe linia frontului, pentru a-și proteja trupele împotriva elicopterelor de atac, arată engadget.com.

Firește, există și un revers al medaliei. Chiar și o putere de 100kW ar putea să nu fie suficientă în anumite circumstanțe. Anumite tipuri de rachete ar putea să nu fie deviate de la curs în timp util. Din această cauză, ar fi nevoie de mai multe vehicule care să aibă montate arme laser și care să direcționeze razele către o rachetă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: