24 mai 2017 | 16:10

Apple se pregătește să testeze standardul de comunicații 5G

ACTUALITATE
Apple se pregătește să testeze standardul de comunicații 5G

Apple are de gând să testeze tehnologii wireless din noua generație 5G, conform unui document înregistrat la FCC.

Apple a înregistrat la Comisia Federală de Comunicații din SUA o cerere prin care solicită eliberarea unei licențe experimentale care să îi dea companiei posibilitatea să facă teste pentru 5G. Astfel, tehnologia ar urma să fie testată în spectrul undelor milimetrice.

Undele milimetrice oferă o lățime de bandă mai mare, de până la 10Gb/s, dar sunt limitate de probleme de cauzate de obstacolele întâlnite în cale, ceea ce ar putea reprezenta o problemă în spațiile urbane.

”Apple Inc. dorește să evalueze performanțele în medii de propagare indirecte și indirecte, între transmițătoare și receptoare care folosesc acest spectru”, arată compania în cererea depusă către FCC, așa cum relatează și macrumors.com. ”Aceste evaluări vor oferi datele necesare pentru funcționarea dispozitivelor pe viitoarele rețele 5G”, continuă motivarea cererii.

Apple va efectua testele pentru 5G în două locuri, la Cupertino și la Milpitas. Testele ar urma să dureze cel mult 12 luni, iar echipamentele folosite de companie vor proveni de la Analog Devices, A.H. Systems și Rohde and Schwarz.

Compania va folosi benzile de 28GHz și de 39GHz, care sunt unele dintre cele deschise de către Comisia Federală de Comunicații cu scopul de a fi folosite pentru standardul 5G.

Nu este foarte clar de ce Apple are de gând să testeze aceste tehnologii. Există astfel de teste efectuate de către operatorii de telefonie mobilă din SUA, aceștia pregătindu-se să creeze rețelele 5G, care ar urma să fie disponibile în anii următori.

E posibil ca Apple să dorească pregătirea iPhone-urilor pentru viitoarea tehnologie, însă există și alte speculații. Una se leagă de banda de 28GHz, care este recomandată pentru transmisiile Pământ-spațiu.