Apple vrea să ai acces de oriunde la dosarul tău medical cu ajutorul iPhone-ului

Apple vrea să ai acces de oriunde la dosarul tău medical cu ajutorul iPhone-ului

Apple lucrează la un proiect extins care îți va permite să accesezi dosarul tău medical de la distanță, cu ajutorul iPhone-ului.

Gigantul din Cupertino vrea să-ți transforme iPhone-ul în depozitarul tău de informații medicale, de la rezultatele testelor de laborator, consultații, rețete și informații generale cu privire la sănătatea ta la comentariile și recomandările medicului tău. În acest fel nu trebuie să te pui pe căutat printre hârțogăraie și e-mailuri pentru a căuta rezultatul unui test pe care l-ai făcut cu ani în urmă.

Prin intermediul unei platforme dedicate stocării dosarului tău medical, poți transfera cu ușurință datele cu privire la sănătatea ta unui medic și le poți accesa cu ușurință oricând și de oriunde.

Potrivit Engadget, Apple vrea să recreeze sistemul pe care l-a creat pentru muzică și vrea să dezvolte o platformă similară cu iTunes, care va servi ca sistem central de management pentru toate informațiile tale medicale.

Se pare că Apple s-a pus deja pe treabă și se află în negocieri cu mai multe spitale și grupuri din industria IT pentru a găsi cea mai potrivită modalitate de a-și transforma viziunea în realitate. Una dintre aceste grupe este ”The Argonaut Project”, o inițiativă care promovează accesul deschis la dosarul medical, în timp ce cealaltă este ”The Carin Alliance”, o organizație care vrea să le ofere pacienților controlul asupra propriilor date.

Nu este foarte clar care este stadiul proiectului dezvoltat de Apple, dar pare că gigantul tech plănuiește să stocheze toate informațiile despre tine în cloud, lucru care reiese din faptul că deja a avut discuții cu serviciile de stocare în cloud.

Dacă Apple va reuși să-și ducă la îndeplinire planul și să îți permită să accesezi întreaga ta istorie medicală de pe iPhone, va reuși să rezolve ceea ce industria medicală numește „criza de inoperabilitate”. Adică lipsa unui mecanism bine închegat între medici și companii medicale, care poate duce la comiterea unor erori ce pot deveni fatale pentru pacienți.

Citește și: