23 mai 2017 | 18:23

Apple încearcă să fure din utilizatorii Android

ACTUALITATE
Apple încearcă să fure din utilizatorii Android

Apple și-a actualizat recent site-ul oficial în cadrul căruia a inclus o nouă categorie, denumită Switch to iPhone. Aceasta este menită să le arate utilizatorilor de Android cât de facilă este importarea datelor pe iPhone, în caz că aceștia se hotărăsc să facă schimbarea. De asemenea, Apple a inclus mai multe reclame prin care susține că ”Viața este mai ușoară cu un iPhone”.

Compania din Cupertino a recurs chiar la artificii de marketing și a scos câteva clipuri scurte care sunt menite să pună emfază pe faptul că utilizatorii de iPhone au o existență mult mai relaxată și mai facilă decât cei care folosesc concurența. Importarea tuturor datelor de pe un terminal cu Android pe unul cu iOS se poate face foarte ușor cu o aplicație scoasă de Apple numită Move to iOS.

De asemenea, Apple se laudă că telefoanele produse de ei se mișcă mult mai bine datorită procesoarelor superioare produse in-house. Acestea sunt optimizate special pentru sistemul de operare propriu și sunt cele mai rapide din lume. În plus, bateria durează mai mult decât pe alte terminale concurente, mai spun aceștia. Camera este și ea superioară multor telefoane pe care rulează Android, iar securitatea este ridicată la alt standard, notează MacRumors.com.

Chiar dacă la prima vedere campania publicitară a Apple poate părea ușor agresivă, ea este realizată în așa fel încât să nu spună fățiș că Apple scoate telefoane mai bune decât restul. Totul este ascuns în spatele unei perdele de fum, prin care gigantul din Cupertino nu lovește în restul telefoanelor, ci încercă să transmită ideea subliminală cum că îți poți importa foarte ușor datele de la un sistem de operare la altul. În final, totul depinde de alegerea clientului și de ce îi place lui mai mult. Telefoanele și sistemele de operare au evoluat atât de mult în ultima vreme încât decizia se va rezuma, în final, la preferințele fiecăruia.