Apple este cea mai ”verde” companie din tech, pentru al treilea an la rând

Apple este cea mai ”verde” companie din tech, pentru al treilea an la rând

Apple își folosește puterea financiară enormă pentru a ajuta mediul înconjurător, pentru al treilea an consecutiv. 

Sunt multe motive ca cineva să aprecieze firma Apple. Cei mai mulți se gândesc la produsele atrăgătoare ale companiei conduse de Tim Cook. Alții sunt încântați de modul în care fiecare versiune nouă de firmware pentru Mac-uri și iDevice-uri ajunge într-un timp foarte scurt la toți utilizatorii. Mai există însă un motiv de mândrie pentru Apple, iar acela are legătură cu modul în care gigantul american pune accent pe ecologie.

De câțiva ani a făcut eforturi pentru a-și crea pe cât posibil produsele din materiale reciclabile. Mai mult decât atât, majoritatea sediilor companiei și fermele de servere pe care le deține sunt alimentate cu energie regenerabilă. În cadrul fiecărei conferințe, cu foarte mici excepții, directorii Apple se mândresc pe bună dreptate cu aceste realizări.

Mult mai important decât atât este însă momentul în care o autoritate independentă, precum Greenpeace, confirmă respectivele performanțe. Exact asta s-a întâmplat zilele trecute odată cu publicarea noului raport Clicking Clean. În urma analizei fundației non-profit, Greenpeace a clasificat Apple ca fiind liderul absolut în domeniul eforturilor ecologice pentru al treilea an la rând.

În același raport este lădaută nu doar abilitatea gigantului din Cupertino de a folosi aproape exclusiv surse de energie regenerabilă, ci și presiunile pe care le depune asupra furnizorilor săi și a organizațiilor guvernamentale de a aplica principii similare. ,,Apple își menține poziția de lider pentru al treilea an consecutiv printre operatorii de platforme. Atât Apple, cât și Google continuă să fie în față în tech când vine vorba de echivalarea creșteri lor cu eforturile de a folosi energie regenerabilă. De asemenea, ambele companii continuă să-și folosească influența pentru a forța guverne și furnizori să sporească accesul la energie regenerabilă pentru operațiunile lor.

Greenpeace a lăudat gradul de transparență al Apple și Facebook din punctul de vedere al modului în care operează fermele de servere pe care le dețin.