07 iul. 2017 | 16:59

Apple este aproape de a deveni prima companie de un trilion de dolari

ACTUALITATE
Apple este aproape de a deveni prima companie de un trilion de dolari

Apple, Alphabet și Microsoft au fost în cursa pentru prima companie care atinge valoarea de un trilion de dolari, iar câștigătorul deja se vede.

Cele trei companii au mers destul de aproape una de alta în ultimii ani, însă Apple a început să se distanțeze de ceilalți doi rivali și acum se îndreaptă, rapid și sigur, către valoarea de un trilion de dolari.

Acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ 9% față de maximul din luna mai, de 156,1 dolari pe acțiune, însă analistul Wall Street, Brian White, spune că acest ușor declin apărut în ultima vreme nu reprezintă altceva decât o nouă oportunitate de a cumpăra acțiuni. Investitorii deja se concentrează pe viitorul iPhone 8 și pe lansarea acestuia, din toamnă.

White este de părere că Apple rămâne una dintre cele mai subapreciate companii listate la bursă, din întreaga lume, conform unei cercetări efectuate de acesta și distribuită clienților săi pe parcursul zilei de azi.

În acest document, se arată că rezultatele trimestriale ale Apple vor fi mai puțin importante în această vară, deoarece investitorii așteaptă iPhone 8. Alături de inițiativa de distribuție de capital și de inovațiile dezvăluite la WWDC, între altele, Apple rămâne extrem de subapreciată, în viziunea lui White, scrie macrumors.com.

Acesta a adăugat că următorul ciclu de iPhone va ajuta Apple să ajungă la prețul de 202 dolari pe acțiune, care s-ar traduce printr-o valoare a companiei de 1 trilion de dolari. Capitalizarea de piață actuală plasează compania la o valoare de 737 miliarde de dolari.

În luna mai, analistul Amit Daryanani de la RBC Capital Markets, afirma că Apple ar putea ajunge la această valoare în următoarele 12-18 luni, acesta mizând tot pe iPhone 8 ca important catalizator pentru acest drum.